1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Tortum Kaymakamı da Tortum Belediye Başkanı da o yangın akşamı Şenyurt'a gitmişler...
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Tortum Kaymakamı da Tortum Belediye Başkanı da o yangın akşamı Şenyurt'a gitmişler...

A+A-

Önce, dünkü yazımızdaki bir yanlışı düzeltelim.

Köy halkın ifadesine dayanarak demiştik ki, "Şenyurt cayır cayır yanarken ne Tortum Belediye Başkanı, ne de Tortum Kaymakamı zahmet edip olay mahalline gelmedi"

Dün bu konuyla ilgili yüze yakın telefon görüşmesi yaptım.

Şenyurtlu hemşerilerim aradı, hala yaşanan felaketin etkisi altındaydılar. Yangının çıktığı andan itibaren (şehir dışında olması nedeniyle) uzaktan da olsa süreci titizlikle takip eden Tortum AK Parti İlçe Başkanı Ömer Hancı da aradı ve yerel yöneticilerin gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, "Gerek Başkan Hasan Bey, gerekse Kaymakam Mustafa Bey, yangının ilk dakikalarından itibaren Şenyurt'a gittiler" dedi...

Çok doğru...

Yanlışı biz yapmışız...

Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak'la da görüştüm, O da hem kendisinin hem de Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler'in yangın söndürülene kadar Şenyurt'tan ayrılmadıklarını ifade etti.

Ayrıca Vali Seyfettin Azizoğlu da arayıp hem yangın süresince devletin yaptıklarını anlattı, hem de yangından sonra yapılacakları... Vali Bey, "Evleri yanan vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz kimseyi yalnız ve mağdur durumda bırakmaz. Gereken her ne ise yapılacaktır" dedi.

Vali Bey'den bir gün önce de aynı ifadeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kullanmış ve gerekli girişimleri başlattıklarını söylemişti.

 

Bu arada AFAD Erzurum Bölge Müdürlüğü de son derece hızlı davranarak, itfaiye ve jandarmanın hazırladığı raporlar doğrultusunda, mağdur insanlara acil yardım yapılması için kolları sıvadı.

Sonuç şu:

Şenyurt'ta dört evi kül eden yangın sırasında Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak da Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler de o akşam Şenyurt'taymışlar.  Dolayısıyla bana aktarılan "kimse gelmedi" bilgisi doğru değilmiş. Yani muhtemelen olayın telaşı ve acısı nedeniyle bu bilgiyi veren hemşehrilerim Başkan'ın ve Kaymakam'ın olay mahallinde olduklarını farkedememişler.

Bu sebepten ötürü, bu eksik bilgi ve bu eksik bilgiye dayanarak yaptığımız eleştiriden ötürü hem Kaymakam Mustafa Çiftçiler'den, hem de Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak'tar özür diliyorum.

Muradımız kimseyi kırıp dökmek değil, yalnızca mağdur olmuş insanların duygularına tercüman olmaktı. Bunu yaparken de tamamen yanlış bilgi yüzünden bu iki yöneticiye haksızlık etmiş olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum