1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum Paneli
Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum Paneli

Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum Paneli

Erzurum'da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Türk dünyasına açılan kapı Erzurum Paneli" düzenlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Türk dünyasına açılan kapı Erzurum Paneli" düzenlendi.

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Türk Dünyasına Açılan Kapı Erzurum Paneli"ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu,Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ile çok sayıda davetli, yazar ve vatandaş katıldı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Murat Yılmaz'ın yönetimindeki panelde konuşan Azizoğlu, "Erzurum Anadolu'ya açılan kapı, mülkü İslam'ın kilididir. Erzurum Anadolu'yu, Kafkasya'yı ve Orta Asya'yı bağlayan kavşak noktasıdır. Bu anlamda tarihin harman olduğu şehirde güzel şeyler olacak." dedi.

Bakan Yardımcısından Erzurum'a övgü

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da tarih, kültür ve maneviyat şehri Erzurum'da bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Yaman, Erzurum'un Türk İslam medeniyetinin önemli şehirlerin birisi olduğunu vurgulayarak, "Erzurum mazide Anadolu'nun Paris'i olarak bilinen Türkiye'nin ilk 10 vilayetinden birisiydi. Biz Erzurum'u inşallah yeniden kültür ve sanat alanında Türkiye'nin en önemli kültür merkezi ve başkentlerinden birisi yapmak için çalışıyoruz." dedi.

Panelin düzenlenmesine vesile olan Vali Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e teşekkür eden Yaman, "TÜRKSOY Türk dünyasının UNESCO'su olacak. 25 yıl geçti ve 25 yılın içinde dilde, fikirde işte birlik doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Bakanlık olarak inşallah Erzurum'a yatırım yapacağız. Erzurum'da Kütüphane yapıyoruz, büyük bir kültür konferans merkezi ve Uluslararası Erzurum Sempozyumu yapacağız." ifadelerini kullandı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ise Erzurum'da düzenlenen panelin 25. yıl etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"25 yıl önce TÜRKSOY'u kuranlar Türk halkları arasında gönül ortaklığı ve kardeşlik hukukunu güçlendirmek için yola çıkmışlardı. Hedef TÜRKSOY'u Türk dünyasının UNESCO'su yapmaktı. Çok sayıda projeler hayata geçirdik. Geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl ise gücümüzü kat kat ileriye çıkaracağız. Sanat insanları ayrıştırmıyor tanıştırıyor ve birleştiriyor. Bizler medeniyetlerin çatışmasına değil ittifakına inanıyoruz. Kültürel yakınlaşmayı destekliyoruz. Ötekileştirmek için değil, birlik için çalışıyoruz. Yunus Emre'nin hoş görüsü, Mevlana'nın felsefesini savunuyor ve yaygınlaştırıyoruz. Bunlar tamda günümüzde dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şeyler"

Programda TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e programa katkılarından ötürü plaket verdi.

Konuşmaların ardından program Akşam gazetesi yazarı panelist Emin Pazarcı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu ve Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahimi'nin sunumlarıyla son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.