1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Türk Sanat Müziğinin Parlayan Yıldızı Dadaş Kızı Beste
Türk Sanat Müziğinin Parlayan Yıldızı Dadaş Kızı Beste

Türk Sanat Müziğinin Parlayan Yıldızı Dadaş Kızı Beste

Erzurumlu sanatçı Beste Yıldırım, sesi ve şarkılara kattığı yorumları ile...

A+A-

Erzurumlu sanatçı Beste Yıldırım, sesi ve şarkılara kattığı yorumları ile Türk sanat müziğinin parlayan yıldızı oldu. Küçük yaşta göç etiği Bursa’da ailesinin desteği ile müzik eğitimi alarak mektepli sanatçılar arasında yer alan Dadaş kızı Beste, şimdilerde  sanat hayatına İstanbul’da devam ediyor. Sesi ve kendisine has yorumu ile başta İstanbuldaki Erzurumlular olmak üzere tüm kesimlerin hayranlıkla dinlediği isimler arasına girmeyi başaran Beste Yıldırım, şimdilerde müzik piyasasının konserler ve festivaller için tercih ettiği ismlerin başında geliyor. 

 

 

‘’Hedefim bir Dadaş kızı olarak bu camiada adımı gururla yazdırmak’’

 

 

Türk sanat müziğinin en'leri arasında gösterilen Muazzez Ersoy’u kendisine örnek aldığını söyleyen Dadaş Kızı Beste Yıldırım, ‘’ Küçük yaşlarda müzik camiasının içine girdim. 11 yıldır profesyonel anlamda sanat müziği okuyorum. Konserler ve festivaller ile özel günlerde sahne alıyorum’’ dedi. Küçüklüğünde Ferdi Tayfur hayranı olduğunu da sözlerine ekleyen Erzurumlu sanatçı Beste Yıldırım, ‘’ Ferdi Tayfur hayranı olarak büyüdüm. Muazzez Ersoy’u kendime örnek alarak yetiştim. Muazzez Ersoy’un şarkılarını da söylüyorum ancak genelde kendime has bir yorum katıyorum söylediğim şarkılara. Festivaller, konserler ve özel programlarda sahne alıyorum. Hedefim çıtayı yükseltmek. Bir Dadaş kızı olarak adımı gururla bu camiaya yazdırmak istiyorum’’ diye konuştu. 

 

 

 

Mabet şarkısı merakla bekleniyor

 

İstanbul’da şuan Emrah Hancı ile sahne çalışmaları yapığını da ifade eden Beste Yıldırım, ‘’ Onların da büyük desteği var. Söz yazarlığı da yapıyorum ancak henüz gün yüzüne çıkmamaış eserlerim var. Yeni projeler için çalışıyorum’’ şeklinde konuştu. Beste Yıldırım’ın iddialı olduğu ve yakın zamanda müzik piyasasında yerini alacak olan, sözleri Cenap Tüzün’e, müzik ve aranjörlüğünü ise Yakup Terzi’nin yaptığı ‘Mabet’ isimli şarkının  son dönemlerin en popüler şarkısı olması bekleniyor. 

radarhaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.