1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Memiş sokak sokak gezip uyarıyor!
Vali Memiş sokak sokak gezip uyarıyor!

Vali Memiş sokak sokak gezip uyarıyor!

Erzurum Valisi Okay Memiş, Covid-19 salgını sürecinde yaptığı denetimler ve İl Pandemi Kurulu Başkanı olarak aldığı karalarla Türkiye'ye örnek oluyor.

A+A-

Erzurum Güncel -Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınının ülkemizde ve Erzurum'da ilk görüldüğü andan itibaren devreye soktuğu uygulamalar ile dikkatleri çeken Erzurum Valisi Okay Memiş, denetimlerini aralıksız sürdürüyor.


Türkiye'da banka, alış-veriş merkezleri, duraklar  gibi insan yoğunluğunun daha fazla olduğu alanlarda fiziki mesafe uygulanmasını ilk başlatan yönetici olarak öne çıkan Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz günlerde vaka sayılarındaki artış nedeniyle gündeme gelen Erzurum'da yeniden sahaya indi.

 


 

Vali Memiş, Erzurum'un salgından en az etkilkenen kent olması için adete gece-gündüz sokak sokak gezerek7'den 70'e herkese, 'maske-mesafe ve temizlik' uyarısında bulunuyor.


Salgının ilk başlangıç günlerinde yerinde alınan önlemler sayesinde Türkiye'de örnek kent olarak gösterilen Erzurum'da yurttaşların bir an rehavete kapılması sonucu vakaların artması büyük panik ve tedirginlik oluşturdu.

 

 

Bir  anda 'kırmızıya' boyanan Erzurum'da duruma el koyarak sahaya inen Vali Memiş, yaptığı açıklamalar, farkındalık çalışmaları ve 'Tehlike henüz geçmedi!' uyarıları ile yeniden kentte salgının kontrol altına alınmasında etken oldu.

 

Çok acil ve önemli devlet işleri dışında adeta tüm mesaisini Erzurum sokaklarında geçiren Vali Memiş, ''Karşınızdaki herkesi pozitif vakaymış gibi düşünün ve ona göre önlemleriniz alın''diye, uyarararak bu süreçte herkese ortak sorumluluk verdi.

 


 

Ve sonuç; 15 gün içeresinde Erzurum'da Covid-19 salgını yeniden normal seyrine döndü. Ancak Vali Memiş, yine sokaklarda.


Bugünde yoğun programının ardından Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde bulunan 1. Marketler de maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

 

 

Kurallara uyan vatandaşlara teşekkür eden Valimiz Memiş, bu süreci her birlikte en iyi şekilde atlatacağımızı belirterek, ''Dadaşlara duyarlılıkları için teşekkür ederim'' dedi.

 

Orhan Bozkurt/Erzurum Post

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.