1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son 10 gün
Vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son 10 gün

Vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son 10 gün

Ülke genelinde milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi ve ceza borçlarına yönelik 'borç yapılandırma' için son günler...

A+A-

Erzurum Güncel- Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ve ceza borçlarına yönelik borç yapılandırma için son gün yaklaşıyor. Yurttaşlar da "Borç yapılandırması son tarih, borç yapılandırma başvurusu 2021, borç yapılandırma başvurusu nereden yapılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay ötelenmişti.

SON GÜN NE ZAMAN?

Alına kararla birlikte; vergi dairelerine, gümrük müdürlüklerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK), belediyelere ve alacakları yapılandırılan çok sayıda idareye başvurular, 30 Eylül 2021 Perşembe gününe kadar yapılabilecek.

UZMANINDAN UYARI

SGK Malatya Müdür Vekili Mehmet Kahraman, 9 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı yapılandırma kanunu ile ilgili bilgi verdi. 

Yapılandırma kapsamına giren borçlar, başvuru süresi ve ödeme usulleri gibi konularda bilgiler veren Kahraman, SGK borçlarının yeniden yapılandırılma işlemlerinin 30 Eylül 2021 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, yapılandırmaya başvuracak vatandaşların son günü beklemeden başvurmalarını yapmalarını istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.