1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Yapımı tamamlandı
Yapımı tamamlandı

Yapımı tamamlandı

Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin yapımı tamamlandı!

A+A-

Erzurum Güncel-

ARTVİN’de yapımı yaklaşık bir yıldır süren Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin inşası tamamlandı. Verniklemesi ve çevre düzenlemesi yapılacak, Gürcü heykeltıraş Yrd.Doç. Dr. Jumber Jikia tarafından yapılan heykelin açılışı, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 7 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı’nın kurucusu işadamı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından Atatepe’de yaptırılan 22 metre yüksekliğinde ve 60 ton ağırlığındaki heykelde, Atatürk’ün Dumlupınar’da kayaların üzerinde yürüdüğü an canlandırılıyor. Kahvecioğlu, heykelin maliyetinin yaklaşık 1.5 milyon doları bulduğunu ifade ederek, "Heykelin tasarımı ve imalatı Tiflis üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Jumber Jikia’ya ait. Yapımında yaklaşık 100 kişinin çalıştığı heykelin inşası yaklaşık 1 yıldan bu yana sürüyordu. Artık vernikleme aşamasına geldik. ülkemizin en büyük Atatürk heykeli artık Artvin’de gökyüzüne yükseliyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük Atatürk heykeli
Foto galeri için tıklayın


AçILIŞ 7 MART’TA

Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı Genel Müdürü Emrullah Saraç da "Heykelin alt bölümünde 500 metrekare kafeterya ve seyir terası bulunacak. Ayrıca heykelin yanında 60 metre direk uzunluğuna sahip, 216 metrekarelik bir Türk bayrağı dalgalanacak. Heykelin bulunduğu tesiste okçuluk ve silah atışlarının yapılacağı 4 katlı poligon binamız da yer alacak. Heykel ve çevresindeki tesisler sayesinde Artvin’e gelen turist sayısında da artış olacaktır. Artvin’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 7 Mart aynı zamanda Sıtkı Bey’in de doğum günü. Bu nedenle açılışı 7 Mart 2012’de yapmayı planlıyoruz. Açılış törenimizde sürpriz etkinlikler de yer alacak" diye konuştu.

Atatepe’deki heykelin bittiğini öğrenen Artvinliler ise dev eseri görmek için bölgeye akın ediyor. 97 yaşındaki Bilal Keskinkurt, yaşlı olmasına rağmen bu dev eseri görmek için Atatepe’ye geldiğini belirterek, "Atamıza bu heykel yakışmış" dedi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.