1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yaşam alanlarından yasaklandı
Yaşam alanlarından yasaklandı

Yaşam alanlarından yasaklandı

Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen karara göre, insanların yaşam alanları, okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonu ile radyo ve televizyon vericileri kurulamayacak. Mevcut istasyonların kaldırılıp kaldırılmayacağı ise merak konusu.

A+A-

Erzurum Güncel- Tüketici Hakları Derneği ile çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonucu Danıştay 13. Dairesi, baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerine ait Türkiye’de uygulanan elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerinin iptal etti. Bu karara göre insanların yaşam alanları, okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonları ile radyo ve televizyon vericileri kurulamayacak.

Bu karar vatandaşların sağlığı için büyük önem taşırken, uygulama noktasında soru işaretleri oluştu. Adana’nın merkez ilçelerinde neredeyse apartman başı yer alan baz istasyonları dikkat çekiyor.
Zeki Erduran isimli bir vatandaş, kalp hastalıkları gibi birçok hastalığın artmasının sebebinin baz istasyonlarının yaydığı radyasyon olduğunu öne sürdü. Şirketlerin vurdumduymaz bir şekilde davrandığını ve duyarlılık göstermediğini söyleyen Erduran, yetkililere çağrıda bulunarak baz istasyonlarının insan sağlığına en az zarar verecek yerlere kurulması gerektiğini kaydetti.

Ramazan çakır isimli başka bir vatandaş ise kanuni olarak yasaklanan birçok şeyin uygulanmadığını ifade ederek, “Ama bir bakıyorsunuz dibinizde baz istasyonu var. Bu kararla yasaklandı ama neye göre yapılıyor? Her şey ortada. Baz istasyonlarının zararı kanıtlanmış bir şey. Yerleşim yerlerinden uzak yerlere kurulması en mantıklısı. Bizim geleceğimize engel oluyor sonuçta, çocuklarımız hasta olabilir” diye konuştu. 

NURİ PİR 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.