1. HABERLER

  2. EGE

  3. Yeni yasayla ''kayıt dışı paranın'' da önü açıldı!
Yeni yasayla ''kayıt dışı paranın'' da önü açıldı!

Yeni yasayla ''kayıt dışı paranın'' da önü açıldı!

AK Parti'nin yeni İstihdam Paketi'nde "milli ekonomiye destek kazandırılması" gerekçesiyle yurt dışındaki kayıtsız para, altın ve dövizlerin vergi alınmadan yurda girişine imkanı tanıyan düzenleme de yer aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim tarafından “İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Kanun Teklifi"  TBMM Bakanlığı'na sunuldu. Teklifle Cumhurbaşkanı'na kısa çalışma ödeneğini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisi tanındı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlarla "sınırlı süreli iş sözleşmesi" yapılabilecek. Yarı zamanlı sisteme geçen 50 yaş üstü çalışan yerine alınacak tam zamanlı işçi için prim desteği sağlanacak. Evinde ürettiği malı internetten satanlara gelir vergisi muafiyeti sağlanacak .

İŞVERENE DESTEK 

2019 Ocak ile 20 Nisan 2020 arasında en düşük sigortalı sayısına ek ilave istihdam yapılması durumunda; çalışanların SGK prim desteği, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

İlave istihdam sağlayan işverene yönelik prim desteğinin süresi 31 Aralık 2023’e uzatma konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki verilecek. İşverenlere, işsizlik sigortası maaşı alırken üç ay içinde tekrar işe alınanlar için prim desteği verilecek.

YURTDIŞINDAN KAYITSIZ PARA 

Teklifte "sermaye piyasası araçlarının milli ekonomiye kazandırılması" gerekçesiyle yurt dışından altın, para, döviz gibi varlıkları getireceklere “vergi incelemesi başlatmama” imkanı getirilecek. Yurt dışındaki kayıtsız para, altın ve dövizlerin vergi incelemesi olmadan yurda girişine imkanı tanıyan düzenlemede, “Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirilmek suretiyle milli ekonomiye kazandırılması ve bu varlıkları Türkiye’ye getiren  gerçek ve tüzel kişilerin bu varlıkları serbestçe tasarruf edebilmelerine imkan sağlanmaktadır” ifadeleri yer aldı. Teklife,  30 Haziran 2021 tarihi şartı koyulurken Cumhurbaşkanı’na da bu süreyi bir yıla kadar uzatma hakkı veriliyor. 

DERNEK GENEL KURULLARI ERTELENEBİLECEK

Teklif ile dernek ve vakıfların daha önce üç aya kadar ertelenen genel kurulların dokuz ay ertelenebilecek.

Birgün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.