1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yıldız’a önce protesto
Yıldız’a önce protesto

Yıldız’a önce protesto

Bakan Yıldız’a önce protesto, sonra teşekkür

A+A-

Erzurum Güncel-

Erzurum Güncel- Ne şiddet, ne gözaltı...

Enerji Bakanı , Gazi üniversitesi’nde katıldığı konferansta bir öğrencinin protestosuyla karşılaştı. Hükümet aleyhine slogan atan öğrenciye müdahale eden korumaları uyaran Yıldız, öğrenciyi yanına çağırdı ve kendi oturduğu masaya oturttu. Bakan Yıldız, öğrenciyle sohbet etti, salondan da kol kola çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazi üniversitesi’nde düzenlenen ‘’Nükleer Enerjinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk Paneli’’nde konuşma yaparken, bir öğrencinin protestosuyla karşılaştı. Yıldız’ın konuşması sırasında oturduğu yerden aniden kalkarak hükümet aleyhine slogan atmaya başlayan Nesimi Yiğit Eryılmaz isimli üniversite öğrencisi, önce Yıldız’ın korumaları tarafından susturuldu. Bu durum üzerine korumalarını uyaran Bakan Yıldız, protestocu öğrenciyi yanına çağırdı. öğrenciyi sahnede oturduğu masaya yanına oturtan Yıldız, “anlat bakalım derdini, neye kızgınsın?” diye sordu.

‘Sizin ameleniz değiliz’

Bu sefer farklı bitti
Foto galeri için tıklayın


Bakan Yıldız’ın yanına oturan öğrenci, hükümetin politikalarını doğru bulmadığını belirterek, ‘’Demokratik hakkımı kullanmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim ama söyledikleriniz yanlış. Siz 17-18 saat çalışma öneriyorsunuz. Kimse sizin ameleniz değil. Dün sıfır sorun diyordunuz bugün Suriye ile düşman olduk. Bunun dışında gazeteciler, öğrenciler hapiste’’ dedi. Bakan Yıldız, “Nesimi kardeşime teşekkür ediyorum. Bu tür konuları rahatlıkla söyleyebilmemiz lazım” dedi.

48 saatte 4 saat uyudum

Ardından kendisinin böyle bir ifadesi olmadığını kimsenin bu kadar saat çalışmasını istemediğini belirten Yıldız, “Biz kimse o kadar saat çalışsın demedik, istemeyiz. Ama biz çalışıyoruz. Ben 48 saatte toplam 4 saat uyudum. Bakanlar, Başbakan böyle çalışıyoruz” dedi. Bu sırada konuşmasını sık sık kesen öğrenciye Bakan Yıldız, “Tamam gençlik heyecanın var. Ama benim konuşmama müsaade etmen lazım” karşılığını verdi.

Araya yeniden giren öğrenci “Başbakan’ın gemicikler alması...” diye konuşması üzerine Bakan, “Böyle belden aşağı vurmaya gerek yok. Konunun dışına çıkıp nesnel hale getirirsen olmaz” dedi. Konferanstan tek başına çıkmak isteyen öğrenciye Taner Yıldız, “Gel birlikte çıkacağız” deyip salondan beraber ayrıldı. Konferans salonunda bir süre sohbet eden Yıldız ile protestocu öğrenci çıkışa kadar beraber yürüdü.

Yıldız kendisini protesto eden

öğrenciyle el sıkışarak, öğrenciyi bakanlığa davet etti. Bunun üzerine protestocu öğrenci ‘’Belki bir gün olabilir’’ yanıtını verdi. öte yandan Bakan Yıldız’ın, öğrenci konuşurken, sık sık yakasını düzeltmesi ve onunla ilgilenmesi dikkat çekti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.