1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Yılın son bombası MNG'den!
Yılın son bombası MNG'den!

Yılın son bombası MNG'den!

MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer, Erzurum MNG’yi 4 ayda 6,5 milyon müşterinin ziyaret ettiğini açıkladı.Yılın son bombası olarak tarihe geçecek açıklamaya göre bir günde 54 bin 167 kişi MNG AVM'yi ziyaret etmiş.

A+A-

Erzurum Güncel- Tarihe geçecek açıklama, MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer'den geldi. Yeni açılan MNG AVM ile birlikte Erzurum ekonomisi bitme noktasına gelirken,  iddialı bir açıklama daha yapan Genel Müdür Süer, 'Erzurum'u ticaretin zirve şehri yapmayı hedefliyoruz' dedi.

MNG Alış Veriş ve Yaşam Merkezi olarak Erzurum'un çevre komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına Doğu Anadolu Alış-Veriş Festivali (DAF) Projesini kısa zaman içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıklayan Genel Müdür Dr. Aydoğan Süer, 'MNG Grubu olarak 200 çalışanımız, 175 marka mağazamız ile Erzurumlu kardeşlerimize hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Erzurum'da ise yeni bir AVM olduğumuz için öncelikle büyük bir merak ve alışveriş konusunda iştah gözlemliyoruz. Kaliteli markaları bir arada bulmak, daha çok seçeneğe ulaşabilmek cazip geliyor.

Erzurum MNG Alış Veriş ve Yaşam Merkezinin açılış tarihi 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle 6,5 milyon müşterimiz ziyaret etti. Bu ziyarete Kars, Ağrı, Erzincan, Ardahan, Artvin, Iğdır, Bayburt illerinden gelen müşterilerimizin ciddi anlamda ziyaretçi akını gerçekleşmiş oldu. Alışveriş merkezleri ve perakende sektörünü birlikte düşündüğümüzde 3 milyon kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz. Ekonomimizde önem taşıyan bir alan. Önümüzdeki yıl ülkemizdeki AVM sayısı 450'yi bulur. Bu merkezleri ihtiyaç olan şehirlere yapmak gerekiyor. İstanbul'un olduğu kadar Anadolu'nun, Doğu'nun da taşı toprağı altın. Doğu Anadolu Alış Veriş Festivali (DAF) Projesi kapsamında Sosyal, Kültürel yapısıyla ülkemiz güçlü olmak zorunda ve ekonomiyle iç içeysek, çarşı pazarla da iç içe olmanın mücadelesini el birliğiyle vermemiz gerekiyor. Erzurum Doğu'nun Başkent konumundadır. Önümüzdeki 21 Mart Nevruz Bayramı programı çerçevesinde Doğu Anadolu Alış Veriş Festivali projesi kapsamında bölge illerini STK'lar, Belediyeler, kendi ürünlerini, sergileyecek, komşu ülkelerimiz yöresel oyunlarını sergileyecek. Gürcistan'ı Azerbaycan'ı davet edeceğiz. Tebriz ile Erzurum arasında manevi kardeşlik ilişkisi adına ticareti Erzurum'da canlandırmayı hedefliyoruz.Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan 2 milyon İranlı turisti Erzurum'a çekerek ticaretin zirve şehri yapmayı hedefliyoruz. 23 Ocak 2018 günü Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Yetkilileri ile birlikte yapacağımız ziyarette karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda hazırlayacağımız projelerin sunumunu yapacağız. İran'daki Billboardlarda Erzurum Şehrimizin fotoğraflı alış-veriş merkezinin, Palandöken Kış Turizminde pistleriyle, tesisleri ile yer alan afişler Türkçe, Arapça, İngilizce yazılımı olarak İran'da tanıtımını yaparak, tek çatı altında Erzurum'da ticareti canlandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda İran'ın yıllardır tarihsel köklü bağlarının nasıl artırılmasına önem vereceğiz. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etmek istiyorum. Şehirlerimize sadece MNG'lerin açılmasına hizmet etmiyoruz, aynı zamanda biz yöneticilerin milletimize, toplumumuza karşı önemli sorumluluklarımız var. Erzurum'a yakın coğrafyamızı çekelim, Palandöken'i kış turizmi konusunda daha iyi bir tanıtım yaparak başarılı olmak istiyoruz. Ekonominin dışında festivallerle, kültürel etkinliklerimizle ulusal etkinliklerimizi pekiştirerek başarıyı yakalamak istiyoruz. Bu projedeki düşüncemiz alış-veriş yapmayı seven İranlıları Erzurum'a çekerek hem ikili ilişkiler ve hem de ticari ilişkileri pekiştirmek adına bu projeyi çok önemsiyorum. Bu projedeki tek amacımız, temel önceliğimiz Erzurum'un yerli sermayesinin güçlenmesi için bu önemli projeleri hayata geçirilmesiyle başarılı olmaktır.' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum