1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yunanistan'da DHKP-C operasyonu
Yunanistan'da DHKP-C operasyonu

Yunanistan'da DHKP-C operasyonu

Yunanistan'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Reuters’a açıklama yapan bir Yunan polis yetkilisi 9 kişinin gözaltına alındığını, tutuklananlar arasında Afgan ve Kürt olduklarını belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Yunanistan'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Reuters’a açıklama yapan bir Yunan polis yetkilisi 9 kişinin gözaltına alındığını, tutuklananlar arasında Afgan ve Kürt olduklarını belirtti. Ayrıca patlayıcı materyal, infilak mekanizmasına bağlamak için kablolar ve diz üstü bilgisayarlar ele geçirildiği bildirildi. Operasyonun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinin hemen öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Yunanistan'da DHKP-C'ye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 9 gözaltı olduğu bildirildi.

Baskınların terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirtildi. Operasyonlar sürüyor.

ZAMANLAMAYA DİKKAT!

Operasyonların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık ayı başında Atina’ya yapmayı planladığı ziyaret öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Erdoğan, 65 yıl sonra Yunanistan’a resmi ziyaret düzenleyen ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak.

TEKNEYLE YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN DHKP-C'Lİ YAKALANDI

Öte yandan, Enez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince dün, ortaklaşa operasyon düzenlendi. İlçeye bağlı Sultaniçe köyü açıklarında denizde yapılan kontrolde, 'Kostantin' isimli teknede, yasa dışı yollarla Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen İ.C.Ö. yakalanarak, gözaltına alındı.

İncelemede, İ.C.Ö. hakkında, İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce 'DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak', İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ise 'Terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçlarından arama kaydı bulunduğu belirlendi. İ.C.Ö. işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.