1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Zekiye abladan skandal sözler!
Zekiye abladan skandal sözler!

Zekiye abladan skandal sözler!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı'nın, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı İzmirlilerle ilgili skandal sözleri tepkilere neden oldu. Skandal sözler sonrası CHP, AK Parti ve İYİ Parti'den sert tepki..

A+A-

Erzurum Güncel- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmirlilere yönelik hakaret dolu ifadeler kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan videodaki konuşmasına göre Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini öne sürdükten sonra “Bizim İzmir’deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun. Dedelerinizi denize döktük diye bu düşmanlık niye? Burası Müslüman Türk devleti. İnşallah sizi korona vurur da biz de kurtuluruz” ifadelerini kullanıyor.

Çomaklı, koronavirüs salgının kentte yayılması tememnisinde bulundu.

Çomaklı'nın, İzmirlileri hedef alan skandal sözlerine İYİ Parti ve CHP'den sert tepki geldi.

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU:PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından Çomaklı'nın sözleriyle ilgili , “İzmirlileri, ahlaksız, gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım. Beni, helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun. Bir İzmir Milletvekili olarak buradan suç duyurusunda bulunuyor ve savcıları göreve çağırıyorum. Gerekli resmî müracaat ilgili makamlara ulaştırılacaktır. Başta İzmir’de yaşayan Erzurumlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İzmirlileri bu kadın hakkında işlem yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

Aytun Çıray@TCAytunCiray

Hem bir İzmirli olarak bize hakaretten, hem de kamu barışı aleyhine davrandığı için TCK Md 216'dan hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
Suç duyurusu için kendisinde vekâletim olan değerli arkadaşım Avukat Murat Ergun'dan rica ettim.

Yerleştirilmiş video

6.915

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

2.032 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

CHP'Li BAYIR: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Çomaklı’ya tepki gösterdi. Bayır sosyal medya hesabından, “Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdiniz? Niçin bu ayrıştırıcı söylemler? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığınız? Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Sizin gibi düşünenlere inat, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ KILIÇ:KORONADAN DAHA TEHLİKELİ...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Çomaklı'ya tepki gösterdi. Kılıç, " İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba.Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı.. Kendisi ile Yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor!!! İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİLİ DAĞ:BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çomaklı'ya bir tepki de AK Parti sephesinden geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabbından, "İzmir, mukaddes ve değerlerine sahip çıkan bir kültüre sahiptir. İzmirimize yönelik bu şekilde ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir dil kullanmak kimsenin haddine degildir. İzmir milletvekili olarak bu konudaki sürecin bizzat takipçisi olacağım" ifadelerini paylaştı.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri, ilçe başkanları ve milletvekillerinin Çomaklı hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum