1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. 1 milyar 200 milyonluk yatırım
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

1 milyar 200 milyonluk yatırım

A+A-

2.Organize Sanayi'de ilk kazma vuruluyor! Bugün birinci etaptaki 38 parsel için noter huzurunda çekiliş yapılacak

 

Altyapı çalışması tamamlanan 2. Organize Sanayi'de, birinci etapta 38, ikinci etapta 30 ve toplamda da 80 dolayında işletme üretime geçecek.

 

Hükümet kesenin ağzını açtı 

 

Erzurum'un ekonomik çehresini değiştireceği ümit edilen 2. Organize Sanayi Bölgesi, bugün itibaren kapılarını yatırımcıya açacak. Bir süre önce yürürlüğe giren 23 ili kapsayan cazibe merkezleri yasası ile yatırımcının önüne açan ve birbirinden cazip imkânlar sunan hükümet, özellikle üretime ve ihracata dönük yatırımları destekliyor. Bu çerçevede harekete geçen toplam 80 dolayındaki yatırımcı Erzurum için resmi başvuruda bulundu.

 

Yatırımcılar içinde büyük firmalar var 

 

Birinci etapta yatırım yapacak olan işletme sahipleri bugün ETSO'da noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile kendilerine tahsis edilen parsellere kavuşacak. Ortalama 6 dönüm olarak belirlenen 38 parsel içerisinde 6 adet mandıranın dışında önemli işletmeler yer alacak. Erzurum'da faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra özellikle İstanbul'dan müracaat eden büyük kuruluşlar 2. Organize Sanayi'nin ilk yatırımcıları olacak.

 

Verimli olmayacak hiç bir proje onay alamıyor

Yasa çerçevesinde Kalkınma Bankası'nın onayından sonra sağlanan mali destekle hayata geçirilecek olan işletmelerin yatırım tutarı yaklaşık bir milyar 200 milyon lira olarak hesaplanıyor. Yatırımların üretime geçmesiyle birlikte Erzurum'da ekonomik hayatın ciddi oradan canlanması ve istihdam alanında da önemli bir iyileşmenin yaşanması bekleniyor.  

Müracaatları kılı kırk yararak değerlendiren Kalkınma Ajansı ve tahsis komisyonu, 

rantabl olmayan hiç bir yatırıma "evet" demiyor. Böylelikle ne hayali yatırımın olması mümkün olacak, ne de "yatırım yaptım ancak kaynak bulamıyorum" şeklinde bir mazereti duyacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.