1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bakan Özhaseki'nin sözleri tepki çekti!
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bakan Özhaseki'nin sözleri tepki çekti!

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bakan Özhaseki'nin sözleri tepki çekti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin canlı yayında kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

A+A-

Erzurum Güncel-  Deprem bölgesindeki çalışmaları aktaran Özhaseki, depremzedelerin evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını vurgulayarak "Allah razı olsun, bak evimiz yıkıldı (Eğer ölüler de yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz diyorlar" dedi. Gündem olan sözlerin ardından Bakan Özhaseki'den bir açıklama daha geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde katıldığı canlı yayında deprem bölgesindeki çalışmalara değindi.

"BİZE MİS GİBİ VİLLA VERDİNİZ"

Bakan Özhaseki'nin evleri yıkılan vatandaşlarla ilgili sözleri ise tepki çekti. Depremzedelerin evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, "Allah razı olsun, bak evimiz yıkıldı (Eğer ölüler de yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz diyorlar" dedi.

Özhaseki şunları ifade etti:

"Hele hele köylerdeki... Şimdi taştan yığma yerler yapmışlar oturulurken 2 odalı, 3 odalı... Oralar şimdi yıkılıyor, villa gibi evler veriyoruz. Herhalde köy evlerinin arada görüntüleri geliyor dimi? Mesela onları şimdi çelikten yapmaya başladık. Şimdi onu hiçbir şey yıkamaz. 9 şiddetindeki bir depremin çelik karkası olan yapıları yıkması mümkün değil.

Şu ana kadar teslim ettiğimiz, evlerine misafir olduğumuz vatandaşların söylediği şu: 'Allah razı olsun, bak evimiz yıkıldı (Eğer ölüler de yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz diyorlar. Ölü varsa tabi onun acısını ölçecek bir alet icat olmadı."

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Özhaseki sözlerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından kendi hesabından bir paylaşım yaptı. Algı çalışması yapıldığını savunan Bakan Özhaseki, "Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: “Bize mis gibi villa verdiniz” Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

özz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.