1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 718 avukattan 'Hayvanlar için Adalet' çağrısı
718 avukattan 'Hayvanlar için Adalet' çağrısı

718 avukattan 'Hayvanlar için Adalet' çağrısı

Türkiye'de sokak hayvanlarının yaşam koşulları iyileştirmeye yönelik kimi tepki çeken uygulamalara avukatlardan da çağrı geldi.

A+A-

Erzurum Güncel-  718 avukat, “Hayvanlar için Adalet” metnine imza atarak ötenazi ve uyutma adı altında hayvanların öldürülme yöntemlerinin uygulanmaması için dikkat çekti.

İçlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan ve baro başkanları da olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden 718 avukat, “Hayvanlar için Adalet” metnine imza attı.

Metinde sokakta yaşayan hayvanlar ile ilgili ötenazi ve uyutma adı altında katliam ihtimalinin dahi tartışmaya açılmaya, Avrupa örneği verilerek hayvanları öldürmenin medeniyet kavramı ile denk gösterilmeye çalışıldığı söylenerek, ana akım medya tarafından toplama kamplarının doğal yaşam alanı, öldürmenin ötenazi ve uyutma olarak yumuşatılmaya çalışılmasına engel olunması gerektiği belirtildi.

'TEK YÖNTEM KISIRLAŞTIRMA' HATIRLATMASI

Avukatlar imzaladıkları metin ile 2019 yılında Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin de altına imza attığı Meclis Araştırma Komisyonu Raporunun sonuç kısmında yer alan “Şehirlerde popülasyon kontrolünü sağlamak amacıyla uygulanması önerilen tek yöntem kısırlaştırmadır” cümlesini hatırlatarak, yıllardır görevlerini yerine getirmeyen kurumlardan hesap sormak yerine; doğal yaşam alanı, uyutma adı altında hayvanların yaşam hakkını ve özgürlüklerini ellerinden alacak hiçbir düzenlemeyi ve talimatı kabul etmediklerini bildirdiler.

1kapak.jpg

Paylaşılan bildirinin tamamı şöyle:

"Bugün sokakta yaşayan hayvanlar ile ilgili ötenazi ve uyutma adı altında katliam ihtimalinin dahi tartışmaya açılmaya, Avrupa örneği verilerek hayvanları öldürmenin medeniyet kavramı ile denk gösterilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Yaşadığımız coğrafyanın tarihinden ve hayvan katliamlarına her daim karşı çıkmış insanların mücadelesinden, toplum vicdanının hayvanlara yaşatılan ve yaşatılmak istenen adaletsizliklere razı olmayacağını bilen hak savunucuları olarak; ana akım medya tarafından toplama kamplarının doğal yaşam alanı, öldürmenin ötenazi ve uyutma olarak yumuşatılmaya çalışılmasına engel olmamız ve Türkiye’deki “barınak” gerçeğini anlatmamız gerektiği aşikârdır.

Her gün Türkiye’nin dört bir yanından hayvanlara karşı yeni katliam, tecavüz, eziyet haberleri paylaşılırken; işlenen suçların cezalandırılması için çaba gösteren avukatlar olarak faillerin takipsizlik ve beraat kararları ile ödüllendirilmesinin artık bir alışkanlık haline getirildiğini, çoğu dosyada etkin bir soruşturma yürütülmesi bir yana hiçbir işlem yapılmaksızın dosyaların kapatıldığını görmekteyiz. Basın mensupları da dahil olmak üzere sosyal medya ve ulusal medya aracılığıyla katliam çağrısı yapan kişilerin yargılanmadığı, faillerin ya göstermelik cezalar aldığı ya da cezasız bırakıldığı bu düzende hayvana yönelik şiddetin teşvik edildiğini görüyor ve bunun çoktan bilinçli bir politika haline getirilmiş olduğundan endişe ediyoruz. Hayvana yönelik şiddetin faili kurumlar olduğunda ise çoğu zaman soruşturmaların bile sürdürülmediğine, valiliklerce soruşturma izni verilmediğine, toplumda en infial yaratan vakaların söz konusu olduğu dosyaların dahi cezasızlıkla sonuçlandığına bizzat tanık oluyoruz.

Sayısız hayvanın öldüğü belgelerle, görüntülerle ve bilirkişi raporuyla ispatlanmış olan Elazığ barınak davasında sanıklar hakkında beraat kararı verilirken, tüm Türkiye’nin vicdanını yaralayan Konya’daki kürekle öldürme vakası ile ilgili olarak ise göstermelik, olayı kapatmaya ve yetkilileri aklamaya yönelik ceza dahi denilemeyecek bir ceza verilmiştir. Bilinmesi gerekir ki kanunen geçici bakımevi ve hayvan hastanesi görevi görmesi gereken ancak barınak denilerek toplama kamplarına dönüştürülen alanlara çoğu zaman gönüllüler alınmamakta, belli zamanlarda alınsalar da görüntü almalarına izin verilmemektedir. Bu hâlde yaşananların çok azına tanık olunabildiğinde dahi somut görüntülerin yer aldığı dosyaların neredeyse tamamında soruşturma izni verilmemekte, görüntülere rağmen yetkili makamlarca keşfe gidilerek delil toplanmamakta; dosyalarda takipsizlik, beraat kararları verilmektedir. Bu dosyaları takip eden ve duruşmalarda deyim yerindeyse neredeyse sanıkların sırtının sıvazlandığını gören avukatlar olarak, bunlar gibi birçok farklı dosyada yargılanan sanıkların da bu kararlardan haberdar olan tüm potansiyel faillerin de başka hayvanlara aynı dehşet verici eylemleri gerçekleştirirken bu gücü nereden aldıklarını iyi biliyoruz. Ana akım medya ile pompalanan nefret dilinin ve görevi hayvanları korumak olan kurumların eylemlerinin dahi cezasızlıkla sonuçlanmasının bunda en büyük etken olduğunun farkındayız.

Sokakta ve barınaklarda yaşanan, belediyeler eliyle sürdürülen eylemler ve bunların cezasız kalması; toplumdaki potansiyel faillerin hukukun korumasından en az yararlanan ve acıyı hissedebilen, yaşamak isteyen en kırılgan grup olan hayvanlara şiddet göstermesine, her gün yeni bir canice öldürülmüş hayvanın haberini almamıza sebep olmaktadır. Hukukun ne önleyici, ne de ıslah edici işlevi artık neredeyse kalmamış durumdadır, tam tersi hukuk ve mekanizmaları hayvana yönelik şiddeti adeta teşvik eden bir duruma gelmiş vaziyettedir. Barınak diye bilinen geçici bakımevlerinde yaşanan ve toplumdan gizlenmeye çalışılan olaylardan öğrenebildiğimiz kadarı dahi toplum vicdanını yaralamış ve adalet sistemi tarafından bunu telafi etmekten çok uzak, tam tersine şiddeti körükleyen cezaları içeren kararlar verilmiştir. Buna rağmen hâlen barınak kavramının övülmesini, hayvanların toplatılacağı yönünde talimatlarda bulunulmasını, yüzyıllar öncesinde dahi hayvanların katline izin vermeyerek ses çıkarmış, isyan etmiş, onları korumuş bir topluma karşı gerçeklerin saklanarak hayvanları öldürmenin medeniyetle eşdeğer olduğu yanılgısının yerleştirmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz. 2019 yılında Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin de altına imza attığı Meclis Araştırma Komisyonu Raporunun sonuç kısmını hatırlatıyoruz. “Şehirlerde popülasyon kontrolünü sağlamak amacıyla uygulanması önerilen TEK YÖNTEM kısırlaştırmadır.” Yıllardır görevlerini yerine getirmeyen kurumlardan hesap sormak yerine; doğal yaşam alanı, uyutma adı altında hayvanların yaşam hakkını ve özgürlüklerini ellerinden alacak hiçbir düzenlemeyi ve talimatı kabul etmediğimizi bildiriyoruz.

Hayvanlar için adalet çağrısında bulunan avukatlar olarak taleplerimiz açıktır. Yürütme ve yasama organlarında görev alan herkes hayvanları düşmanlaştıran ve şiddeti teşvik eden söylemlerinden derhal vazgeçmelidir. Kolluk kuvvetleri, yargı mensupları, belediyeler, Tarım Orman Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlar fazladan bir hassasiyet göstermelerine dahi gerek olmaksızın sadece kanundan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeli ve hayvanların hak ve özgürlüklerini ihlal edecek, şiddetin artmasına sebebiyet verecek eylem ve kararlarından vazgeçmelidir. Yürürlükte olan ve yetersiz de olsa uygulanmaması çok daha büyük felaketlere yol açan Hayvanları Koruma Kanunu hayvanların aşılanıp, kısırlaştırılıp yerinde yaşatılmasını söyleyen 6. maddesi başta olmak üzere ilga edilmiş gibi davranılmamalı ve kanunun gerektirdiklerini yerine getirilmelidir. Ayrıca mevcut yasa hayvanların hak ve özgürlüklerini gerçekten koruyacak ve toplum vicdanını tatmin edecek bir hale getirilmeli, kanunun 6. maddesi dahil olmak üzere hayvanlar için kazanım teşkil eden maddelerin kesinlikle korunması ve bu maddelere ne mevzuat üzerinde ne de fiilen dokunulmaması, bunun yanında cezaların artırılması, sivil toplum kuruluşlarına ve barolara hayvanlarla ilgili davalara katılma yetkisi sağlanarak yaşanan sorunlara sebep olan maddelerin hayvanlar lehine değişmesi için derhal çalışmalara başlanmalıdır. Bulunduğumuz durum artık hayvanlar için dip noktadır, bu durumdan ne daha geri gitmeyi ne de yerimizde saymayı kabul etmiyoruz. Herkesi hem bizzat kendileri hem de yaşadıkları acılar görünmez kılınmaya çalışılan tüm hayvanlar için muhtaç olduğu adalete ve hukuka sahip çıkmaya çağırıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından köpeklerin yerinin sokaklar değil barınaklar olduğu söylenmiş, Konya ve Beykoz barınakları örnek olarak gösterilmişti. Daha sonra sık sık sokakta yaşayan hayvanlar için tıpkı Konya ve Beykoz’daki gibi normalde kanuna göre geçici bakımevi görevi görmesi gereken ancak toplama kamplarına dönüştürülen “doğal yaşam alanı” adı altındaki yerlerin tüm belediyeler tarafından inşa edilmesi gerektiğine dair söylemlerde bulunulmuştu. Konya Geçici Bakımevinde bir köpeğin başına kürekle vurularak öldürüldüğüne dair videonun yanı sıra Beykoz Geçici Bakımevinde ölen köpeklerin görüntülerinin medyaya yansımasına rağmen, seçimin ardından aynı söylemlere hayvanların toplanarak Avrupa’daki gibi öldürüleceği şeklinde geri dönülmesi üzerine Türkiye’nin farklı şehirlerinde “aşılat, kısırlaştır, yaşat” sesini yükselten eylemler düzenlenmeye başlandı.

Ekte 718 avukattan isminin paylaşılmasına onay verenlerin listesi baro isimleri ile belirtilmiştir.

Abdurrahman Ali Göksu Ankara Barosu
Abdurrahman Asan Mersin Barosu
Adviye Doğan İstanbul Barosu
Afra Eskiçırak Ankara Barosu
Ahmet Akay Diyarbakır Barosu
Ahmet Dağ Diyarbakır Barosu
Ahmet Dindar İstanbul Barosu
Ahmet Ergin İstanbul Barosu
Ahmet Gülhan İzmir Barosu
Ahmet Öztürk Diyarbakır Barosu
Ahmet Paket Mersin Barosu
Ahmet Semih Gülşen Tekirdağ Barosu
Ahmet Sinan Sürücü İzmir Barosu
Akın Taşkent Ankara Barosu
Alara Yücel İstanbul Barosu
Ali Altınkan Antalya Barosu
Ali Can Atalay Antalya Barosu
Ali Can Köylüoğlu Osmaniye Barosu
Ali İhsan Özgül İstanbul 2 Nolu Barosu
Altuğ Yalınbaş İstanbul Barosu
Arif Ali Cangı İzmir Barosu
Ayhan Durar Ankara Barosu
Asena Aytuğ Keser İstanbul Barosu
Asena Üstün İstanbul Barosu
Aslı Boldan Ertürk İzmir Barosu
Aslı Cengay Sayar İstanbul Barosu
Aslıhan Aksoy Arıkan Ankara Barosu
Aslıhan Bulut Diyarbakır Barosu
Aslıhan Titiz İzmir Barosu
Ata Kerim Bayar Konya Barosu
Atiye Yılmaz Konya Barosu
Ayca Özgür İstanbul Barosu
Ayça Kadriye Aydın Meydan Eskişehir Barosu
Aydan Özdemir Bolu Barosu
Aydın Yasin Karadeniz Diyarbakır Barosu
Ayla Ülkü İstanbul Barosu
Aylin Aras Öztürk İzmir Barosu
Aylin Çiller Akbaş Antalya Barosu
Aylin Özdemir Samsun Barosu
Aylin Öztaş Ankara Barosu
Aynur Akşahin İstanbul Barosu
Aysu Canbolat Ankara Barosu
Aysu Yazıcıoğlu İzmir Barosu
Ayşe Altun Ankara Barosu
Ayşe Arısoy Alpsar İzmir Barosu
Ayşe Filiz Güngör İzmir
Ayşe İlke Alkaç İstanbul Barosu
Ayşe Kaymak İzmir Barosu
Ayşe Mine Durmaz Samsun Barosu
Ayşe Nur Uzun Diyarbakır Barosu
Ayşe Yağcıoğlu İzmir Barosu
Ayşe Yavaş Antalya Barosu
Ayşegül Başkoçak Çifci Konya Barosu
Ayşegül Eser Konya Barosu
Ayşegül Genç Konya Barosu
Ayşegül Nur Aktan Kayseri Barosu
Ayşegül Suluoğlu Adana Barosu
Ayşen Akçay Senem Ankara Barosu
Ayşenur Demirci İstanbul Barosu
Ayşenur Güvenç İstanbul Barosu
Aytekin Aktaş İzmir Barosu
Ayten Özan Diyarbakır Barosu
Aziz Narin Diyarbakır Barosu
Bahar Esin Ankara Barosu
Bakış Arslanbenzer Ankara Barosu
Banu Altunlu Antalya Barosu
Baran Taygun Metin Adana Barosu
Barış Karlı İstanbul Barosu
Barış Yavuz Diyarbakır Barosu
Barışcan Akın İstanbul Barosu
Barnas Kantaci Diyarbakır Barosu
Başak Çangır İstanbul Barosu
Başak Deniz İstanbul Barosu
Başak Göksu Ankara Barosu
Başak Kıyak Kocaeli Barosu
Başak Yıldırım Okcu Edirne
Baver Yardımcı Diyarbakır Barosu
Bayram Vural Ankara Barosu
Begüm Ece Pazarcı Ankara 2 Nolu Barosu
Begüm Erkman Konya Barosu
Begüm Kılıçaslan İzmir Barosu
Begüm Vatansever Yanık Konya Barosu
Bengi Hevin Şimşek İstanbul Barosu
Bengi Kara İstanbul Barosu
Berfin Çiftçi Ankara Barosu
Berfin Doğan İstanbul Barosu
Berfin Kılınç Üstün Diyarbakır Barosu
Berivan Yıldız İstanbul Barosu
Berkay Başer Ankara Barosu
Berken Tutar Diyarbakır Barosu
Berrin Ber Öncü Diyarbakır Barosu
Berrin Ekici İzmir Barosu
Berrin Yaşin Ankara Barosu
Betim Ekin Yıldırım İzmir Barosu
Betül Oktay Bursa Barosu
Betül Şarkışla Çanakkale Barosu
Beydağ Tıraş Öneri İzmir Barosu
Beyzagül Yurtkuran Ankara Barosu
Beyzanur Arıcı İstanbul Barosu
Beyza Nur Doğdu İstanbul Barosu
Bilge Berk İzmir Barosu
Bilgin Aslan Kayseri Barosu
Buket Er Akyol Ankara Barosu
Bülent Büyükdağ Adana Barosu
Burcu Bozdağ Tezel Denizli Barosu
Burcu Ece Güler İzmir Barosu
Burcu Kandıra Demiral İstanbul Barosu
Burcu Yağcı Ankara Barosu
Burçak Ezgi Uslu Ankara Barosu
Büşra Kurt İstanbul Barosu
Büşra Almina Pamuk Konya Barosu
Büşra Başok Ankara Barosu
Büşra Bayraklı İstanbul Barosu
Büşra Çak Ankara Barosu
Büşra Erdoğan Ankara Barosu
Büşra Şaşmaz Bursa Barosu
C. Enis Doruk Konya Barosu
Can Yücesoy Ankara Barosu
Canan Atabay Diyarbakır Barosu
Canan Numan İstanbul Barosu
Candan Tekin Çekiç İzmir Barosu
Candaş Bulut Bursa Barosu
Cansu Cansu Konya Barosu
Cansu Çakar Eskişehir Barosu
Celaleddin Keskinbıçak Şanlıurfa Barosu
Cemre Atçeken Konya Barosu
Cenan Bala Arik İstanbul Barosu
Cenk Öz İstanbul Barosu
Ceren Kalay Eken Ankara Barosu
Ceren Kotanak Küpeli Antalya Barosu
Ceren Kurtuldu Özdirekİzmir Barosu
Ceren Ökmen İzmir Barosu
Ceren Şen Tosun İzmir Barosu
Ceren Şimşek Balıkesir Barosu
Cevriye Aydın İstanbul Barosu
Ceyda Ekin Gündoğdu İzmir Barosu
Cihan Can Harman İstanbul Barosu
Cihan Kaya Diyarbakır Barosu
Çağdaş Özcan Ankara Barosu
Çağla Deniz Felamur Baylan İzmir Barosu
Çağla İlknur Günaydın Antalya Barosu
Çağla Nur Çavdar İzmir Barosu
Çağla Özşahin İstanbul Barosu
Çağrı Mucan Aydın Barosu
Çiğdem Kolot Ankara Barosu
Çiğdem Yaren Ayyıldız Ankara Barosu
Çisem Aylanç İzmir Barosu
Damla Nur Yollu Denizli Barosu
Damla Yeşilöz İzmir Barosu
Demet Erdin Ankara Barosu
Deniz Özbilgin Ankara Barosu
Deniz Serda Andiçi Ankara Barosu
Deniz Vural Ankara Barosu
Deniz Yılmazer İzmir Barosu
Deniz Zeynep Erverdi İstanbul Barosu
Devran Çetin Diyarbakır Barosu
Dicle Yıldız İstanbul Barosu
Didar Ezgi Duman Antalya Barosu
Didem Doğu Ankara Barosu
Dijle Durgunlu Bursa Barosu
Dilan Aydın Gaziantep Barosu
Dilan Candan Ankara Barosu
Dilara Aydın İstanbul Barosu
Dilara Ulusoy Konya Barosu
Dilruba Uslu Bursa Barosu
Diren Elif Vurgun Diyarbakır Barosu
Diyar Rüknedin Çetedir Diyarbakır Barosu
Doğa Dilay Atasever Ankara Barosu
Doğan Çakmak İstanbul Barosu
Doğan Erkan Ankara Barosu
Doniyel Üstün Diyarbakır Barosu
Durmuş Çifci İzmir Barosu
Duygu Kozanoğlu Antalya Barosu
Duygucan Yazıcı Yıldız İzmir Barosu
Ebru Beşe Ankara Barosu
Ebru Erginbay Muğla Barosu
Ece Toplar Antalya Barosu
Ecenur KovancıAntalya Barosu
Eda Dişoğlu Sakarya Barosu
Eda Gemici İstanbul Barosu
Eda Sırlan Savaş İstanbul
Egem Yıldız Ankara Barosu
Elçin Aybek İstanbul Barosu
Elçin Kılınçer Ot İzmir Barosu
Elif Cansin Çam İpekoğlu İzmir Barosu
Elif Deniz Özgen Elazığ Barosu
Elif Eylem Karakoç Adana Barosu
Elif Nazlıcan Uğurlu İzmir Barosu
Elif Özge Demir Ankara Barosu
Elif Seyra Doğaç Aksaray Barosu
Elif Sinemillioğlu İstanbul Barosu
Emek Güven İstanbul Barosu
Emel Aydın Samsun Barosu
Emel Orhan Aykut İstanbul Barosu
Emel Sayın Diyarbakır Barosu
Emin Cem Kahyaoğlu İstanbul Barosu
Emine Demirel Ankara Barosu
Emine Dilşad Mete Ankara Barosu
Emine Susi Atmaca İstanbul Barosu
Emir Demir Kayseri Barosu
Emir Musa Sonalp İstanbul Barosu
Emrah Altunoğlu Ankara Barosu
Emre Öktem İzmir Barosu
Emrullah Sönmez İstanbul Barosu
Engin Deniz Ergin İstanbul Barosu
Eren Gönen Ankara Barosu
Erhan Ceylan İstanbul Barosu
Erinç Sağkan Ankara Barosu
Erkan Topaloğlu İstanbul Barosu
Ernil Kanaş Diyarbakır Barosu
Erol Aydeniz Antalya Barosu
Erten Cılga İstanbul Barosu
Esengül Kıran İzmir Barosu
Esma Demiryürek Ankara Barosu
Esra Doruk İzmir Barosu
Esra Gençer Özdemir Antalya Barosu
Esranur Dülber Ankara Barosu
Evin Batı Diyarbakır Barosu
Eylem Akçın Ankara Barosu
Eylem Özen Ankara Barosu
Eylem Sarıoğlu Aslandoğan Kayseri Barosu
Eylül Şafak Onaran İzmir Barosu
Eylül Yaren Uyanık Ankara Barosu
Eyüp Erdem İstanbul Barosu
Ezel Buse Sönmezocak İstanbul Barosu
Ezgi Altınkurt Sağlık Antalya Barosu
Ezgi Bilgin Bursa Barosu
Ezgi Duman İstanbul Barosu
Ezgi Güngördü İstanbul Barosu
Ezgi Kabak İzmir Barosu
Ezgi Karakaya İstanbul Barosu
Ezgi Koç Ceylan İstanbul Barosu
Ezgi Tuna Aydın Barosu
Ezgi Yağmur Tokatlı İzmir Barosu
Fadime Eymir Ankara Barosu
Fadimenur Kaya İzmir Barosu
Fatma Elçiçek Siirt Barosu
Fatma Güner Gaziantep Barosu
Fatma Meyvacı İstanbul Barosu
Fatma Nur Güzelçay İzmir Barosu
Fatma Suğanlı Samsun Barosu
Fatma Şen İstanbul Barosu
Fecri Şengür Bursa Barosu
Feyza Nurdan Cicioğlu Bursa Barosu
Fırat Güleken Diyarbakır Barosu
Fırat İke Hakkari Barosu
Fikriye Atar Ankara Barosu
Filiz Keskin Ankara Barosu
Filiz Sönmez Diyarbakır Barosu
Fuat Hayri Demir Diyarbakır Barosu
Fulya Kılınçarslan İstanbul Barosu
Funda Bacınoğlu Ankara Barosu
Funda Mert Çanakkale Barosu
Furkan Aytekin Samsun Barosu
Furkan Kalkan Aksaray Barosu
Gamze Didem Öz İstanbul Barosu
Gamze Şimşek İzmir Barosu
Gaye Sağlam Denizli Barosu
Gazal Bayram Diyarbakır Barosu
Gazi Mustafa Şahna Bursa Barosu
Gizem Bakım Güzel Konya Barosu
Gizem Çelik Ankara Barosu
Gizem Esmen İstanbul Barosu
Gizem Fatma Kunduracılar Bursa Barosu
Gizem Gürtekin İzmir Barosu
Gizem Habir Konya Barosu
Gizem Kılınç İstanbul Barosu
Gizem Şiringül İstanbul Barosu
Gizlem Önsal İstanbul Barosu
Gonca Başak Çelik İstanbul Barosu
Gökçe Dağ Tekirdağ Barosu
Gökhan Celep Ankara Barosu
Göksu Öz Adana Barosu
Görkem Örs Erden Konya Barosu
Gözde Begüm Gül Ankara Barosu
Gözde Keziban Bektaş Ankara Barosu
Gözde Nur Çelik Konya Barosu
Gözde Öz Antalya Barosu
Gözdenur Dilşah Çaloğlu Samsun Barosu
Gulan Çağın Kaleli Diyarbakır Barosu
Gülay Erinan İstanbul Barosu
Gülay Pişken Ankara Barosu
Gülcan Sezer İzmir Barosu
Gülce Yaman Ilıman Antalya Barosu
Gülçin Gizem Özer Konya Barosu
Gülçin Yapıcı Eskişehir Barosu
Gülderen Göktaş İzmir Barosu
Gülendam Bakıcı Yalçınkaya Ankara Barosu
Güler Kaya Ankara Barosu
Gülnihal Ağırer Ankara Barosu
Gülsaniye Ekmekçi İstanbul Barosu
Gülsüm Arıcı Ankara Barosu
Gülsüm Demirel Antalya Barosu
Gülsüm Gürlesin Denizli Barosu
Gülsüm Üner İstanbul Barosu
Gülşah Kaya Tunceli Barosu
Gülşen Alpaslan Kayseri Barosu
Güneş Eşme Adana Barosu
Güngör Tanrıverdi Ankara Barosu
Gürkan Evci İzmir Barosu
Güzin Okan İzmir Barosu
Hacer Gizem Karataş İstanbul Barosu
Hakan Güzel Konya Barosu
Hande Berktin Ankara Barosu
Hande Sönmez İstanbul Barosu
Hanife Altanhan İstanbul Barosu
Hanife Yıldırım İzmir Barosu
Harika Günay Karataş Hakkari Barosu
Harika Ilgıt Ankara Barosu
Harun Şahin Diyarbakır Barosu
Hasan Hüseyin Evin İzmir Barosu
Hatice Güzel İstanbul Barosu
Haydar Akül İstanbul
Hazal Karakaya İzmir Barosu
Hazal Ocaklı İstanbul Barosu
Hazal Seda Özdemir İstanbul Barosu
Hediye Gökçe Baykal Ankara Barosu
Herdem Eren Diyarbakır Barosu
Heval Yıldız Karasu Eskişehir Barosu
Hicran Ateş Diyarbakır Barosu
Hicran Erdinç Mardin Barosu
Hilal Dündar Kaya Tekirdağ Barosu
Hilal Gültepe Öztürk İstanbul Barosu
Hilal Yazıcı Samsun Barosu
Hilalcan Yakut Diyarbakır Barosu
Hüdai Uçar Ankara Barosu
Hülya İren Üresin Ankara Barosu
Hülya Polat Ankara Barosu
Hülya Yalçın İstanbul Barosu
Hüseyin Berkay Candal Antalya Barosu
Hüseyin Geçilmez Antalya Barosu
Hüsniye Uysal Antalya Barosu
Ilgaz Ayça Yaz Antalya Barosu
İbrahim Halil Akgün Şanlıurfa Barosu
İclal Turkmen Ankara Barosu
İffet Didem Suna Demiröz Konya Barosu
İklim Aydındağ Ünal Adana Barosu
İlhan Ünal Antalya Barosu
İlke Acar İstanbul Barosu
İmge Pehlivanoğlu İstanbul Barosu
İmran Gökdere Diyarbakır Barosu
İncinur Büyüksungur İzmir Barosu
İpek Altan İzmir Barosu
İpek Uçak Aydın Barosu
İpek Yılmaz Ankara Barosu
İrem Akcabelen İzmir Barosu
İrem Demir Kural İstanbul Barosu
İrem Deniz Enkür Bursa Barosu
İrem Kurtuluş Bursa Barosu
İrem Meral Samsun Barosu
İrem Nur Kılıçaslan Tekirdağ Barosu
İrem Özbal Ankara Barosu
Kazım Turan Konya Barosu
Kemal Aytaç İstanbul Barosu
Kemal Can Ökke İstanbul Barosu
Kemal Deniz Çiftçi İstanbul
Kemal Faruk Akdoğan Samsun Barosu
Kemal İlker Şan Ankara Barosu
Kemal Koranel Ankara Barosu
Koray Gökçen İzmir Barosu
Kübra Ceylaner Balıkesir Barosu
Kübra Oktay İstanbul Barosu
Lale Büyük Efe İstanbul Barosu
Leyla Naz Eren Diyarbakır Barosu
Leyla Vural Yavu Diyarbakır Barosu
Lütfi Egehan Özdemir İzmir Barosu
Lütfiye Şeyma Özyazgan Ankara Barosu
Mediha Lüle Yazıcıoğlu İzmir Barosu
Mehdi Özdemir Diyarbakır Barosu
Mehmet Demirel Diyarbakır Barosu
Mehmet Deniz Helvacı Ankara Barosu
Mehmet Dorukhan Kum Antalya Barosu
Mehmet Erdem Diyarbakır Barosu
Mehmet Gülerman Ankara Barosu
Mehmet Haydaroğlu Hatay Barosu
Mehmet Karaman Diyarbakır Barosu
Mehmet Kırlı İzmir Barosu
Mehmet Salmanoğlu Ankara Barosu
Melike Özdemir Ballı İzmir Barosu
Melike Yüceer Ankara Barosu
Melis Saygılı Sakarya Barosu
Melisa Topçu İzmir Barosu
Meral Özalp Ankara Barosu
Merve Bilgili Ankara Barosu
Merve Çelik Ankara Barosu
Merve Dursun İstanbul Barosu
Merve Erdoğan BaşaranAntalya Barosu
Merve Eren Gaziantep Barosu
Merve Hazal Aydın Birincioğlu Ankara Barosu
Merve Pazarbaşıoğlu Konya Barosu
Merve Selin Şohoğlu Ankara Barosu
Merve Turan Konya Barosu
Merve Yılmaz Ankara Barosu
Metin Dede Ankara Barosu
Mevluda Sena Yazıbağlı Selanikİzmir Barosu
Mısra Atıcı İstanbul Barosu
Mine Şule Hız Ankara Barosu
Miray Sayman İzmir Barosu
Muazzez Korutürk İstanbul Barosu
Muhammed Aşkım Kaya Diyarbakır Barosu
Muhlis Oğurgül Diyarbakır Barosu
Mukaddes Takma İstanbul Barosu
Murat Aba Diyarbakır Barosu
Murat Meşeli İzmir Barosu
Murat Ruben İstanbul Barosu
Muratcan Altuğ Antalya Barosu
Mustafa Burak Damga Ankara Barosu
Mustafa Çağlar Öcal Burdur Barosu
Mustafa Derbentli Konya Barosu
Mustafa Fatih Ulusoydan İzmir Barosu
Mustafa Kemal Karahan Ankara Barosu
Mustafa Köroğlu Ankara Barosu
Mustafa Şirin Çanakkale Barosu
Müge Eroğlu İstanbul Barosu
Nahide Demir Bursa Barosu
Nahit Eren Diyarbakır Barosu
Nazlı Akyüz İstanbul Barosu
Nazlı Ece Doğan İstanbul Barosu
Nazlı Yağmur Tanman Antalya Barosu
Nazlıcan Çelik İstanbul Barosu
Nermin Kaplan İstanbul Barosu
Nesli Öztürk İstanbul Barosu
Neslihan Arıcan Ankara Barosu
Neslihan Ceylan Ankara Barosu
Nesrin Yıldız Ankara Barosu
Neşe Özkanoğlu Ankara Barosu
Neşet Barış Can Antalya Barosu
Nevra Göbelek Antalya Barosu
Neylan Özlem Pelek Denizli Barosu
Nida Çiçek Diyarbakır Barosu
Nihal Çepiç Ankara Barosu
Nihal Kayhan Antalya Barosu
Nilay Parlar Bursa Barosu
Nilay Tüfekçi Konya Barosu
Nilay Yılmaz Ay İstanbul Barosu
Nisa Atabekoğlu Bursa Barosu
Nupel Dicle Oyur Diyarbakır Barosu
Nupelda Eren Diyarbakır Barosu
Nur Aybüke Karabudak Ankara Barosu
Nur Deniz Toklu Antalya Barosu
Nur Dilara Yılmaz İstanbul Barosu
Nur Halet Avcıoğlu Konya Barosu
Nuran Aslan Ankara Barosu
Nurcan Keleş Ankara Barosu
Nurdan Batum Ankara Barosu
Nurettin Aydın Ankara Barosu
Nurhan Yılmaz Antalya Barosu
Nurnigar Sipahioğlu Ankara Barosu
Nurseli Dikmen Samsun Barosu
Nursima Girişgin Konya Barosu
Oğuz Uğur Olça İstanbul Barosu
Okan Altekin Diyarbakır Barosu
Okan Timurhan İzmir Barosu
Onur Can Gürbüz Adana Barosu
Onur Gelbal Ankara Barosu
Onur Tolun İzmir Barosu
Onuralp Yıldırım İstanbul Barosu
Osman Akyol Malatya Barosu
Osman Emre Tekin Ankara Barosu
Oya Şahin Mccarthy İstanbul Barosu
Ozan Genco Gürgöz Antalya Barosu
Ozan Sabahoğlu Hatay Barosu
Ömer Doğan Konya Barosu
Ömer Faruk Danegöz İstanbul Barosu
Ömer Lütfü Atıcı Konya Barosu
Ömer Minteş Diyarbakır Barosu
Ömer Şeran Diyarbakır Barosu
Önder Reşit Yakut Diyarbakır Barosu
Öykü Namaldı Ankara Barosu
Özen Erdoğan İstanbul Barosu
Özge BahçetepeAnkara Barosu
Özge Buğa Adana Barosu
Özge Cihan İzmir Barosu
Özge Demirağ Ankara Barosu
Özge İrem Solak Kayseri Barosu
Özge Öner Perkdaş İstanbul Barosu
Özgen Kahyaoğlu Antalya Barosu
Özgün Top Muğla Barosu
Özgür Başyiğit İstanbul Barosu
Özgür Deniz İzgi Diyarbakır Barosu
Özgür Işık İstanbul Barosu
Özgür Topcu Doğan İstanbul Barosu
Özkan Sencer Karadöl İstanbul Barosu
Özkan Yücel İzmir Barosu
Özlem Demirok Uçal Antalya Barosu
Özlem Kortel Alikoç Muğla Barosu
Özlem Zeyrek Ankara Barosu
Öznur Yılmaz Ordu Barosu
Özüm Hancı Antalya Barosu
Pelda Vesek Sandalci Diyarbakır Barosu
Pelşin Melis Çelebi İstanbul Barosu
Pınar Afiz İstanbul Barosu
Pınar Cengiz Eskişehir Barosu
Pınar Dindar Kökemir İzmir Barosu
Pınar Karaaslan İzmir Barosu
Pınar Uzuner İstanbul Barosu
Rabia Aslı Kaynak Ankara Barosu
Rabia Gündoğmuş İstanbul Barosu
Rauf Sezer Durna Ankara Barosu
Refika Şeyma Kılınç Konya Barosu
Rıza Güven Taştekin Ankara Barosu
Rıza Mert Akdemir Gaziantep Barosu
Rikap Taşkın İstanbul Barosu
Rojda Ekinci Ankara Barosu
Rojda Kuruş İzmir Barosu
Ruken Güven Muş Barosu
Rumeysa Güzel Niğde Barosu
Said Hakan Etiler İstanbul Barosu
Salih Ayyıldız İzmir Barosu
Saliha Sevgican Konya Barosu
Samet Öz Ankara Barosu
Sebahat Eren Gürbüz İstanbul Barosu
Seda Acar Civelek Bursa Barosu
Seda Tezer Antalya Barosu
Sefa Yılmaz İzmir Barosu
Selda Avcar Başer Aydın Barosu
Selda Sarandal İzmir Barosu
Selin İnan İstanbul Barosu
Selin Kalaycı Ankara Barosu
Selma Toptaş Konya Barosu
Semin Koru İstanbul Barosu
Semra Yıldırım İstanbul Barosu
Sena Apak Heuvels İstanbul Barosu
Sena Arslan İstanbul Barosu
Sena Ekercin Güleç Konya Barosu
Sena Mutlu Konya Barosu
Senanaz Delil Ankara Barosu
Senem Kutup İzmir Barosu
Serap Berkyürek İstanbul Barosu
Serap Küçük Antalya Barosu
Seray Budak İstanbul Barosu
Serdar Gümüş Mardin Barosu
Serdar Özer Diyarbakır Barosu
Serhat Kayaoğlu Diyarbakır Barosu
Sevcan Çamlıdağ İstanbul Barosu
Sevda Gedik Osmaniye Barosu
Sevda Köksoy Küey İstanbul Barosu
Sevdanur Arslan Ankara Barosu
Sevil Aracı Adana Barosu
Sevim Gürata Antalya Barosu
Sezgi Bülbül Ankara Barosu
Sıla Yastı Ankara Barosu
Sidar Perçin İstanbul Barosu
Sidar Tekinalp Şanlıurfa Barosu
Simay Fatma Budak İstanbul Barosu
Simay Sakallıoğlu Ankara Barosu
Simge Bülbül İstanbul Barosu
Simge Oğuz Balıkesir Barosu
Sinan Golbol Hatay Barosu
Sinem Arkaş Diyarbakır Barosu
Sinem Kaya İstanbul Barosu
Sitare Alkım Ünver Antalya Barosu
Songül Ocak Başer Ankara Barosu
Suat Güveli Samsun Barosu
Sulhan Özgür Adana Barosu
Sumeyye Yıldızlı Tekirdağ Barosu
Sureyya Kardelen Yarli İstanbul Barosu
Suzan Şen İstanbul Barosu
Sümeyra Kuş Şanlıurfa Barosu
Şefika Yıldırım Sert İzmir Barosu
Şenay Çöte İzmir Barosu
Şengül Bayram Antalya Barosu
Şerife Nur Tokat Kaptan Antalya Barosu
Şevval Kamçı İstanbul Barosu
Şevval Karaaslan Ankara Barosu
Şeyda Ceylan Toku Ankara Barosu
Şeyda Yıldırım Aydın Barosu
Şeyma Gözde Tokyay Ankara Barosu
Şeyma Neşe Turan Eskişehir
Şeyma Ünsal Ankara Barosu
Şoreş Deniz Tuğrul Diyarbakır Barosu
Şuhide İlayda Yavuz Kılıç Elazığ Barosu
Tamer Doğan İstanbul Barosu
Tarık Taştekin Ankara Barosu
Tilsem Atayoğlu Antalya Barosu
Tinemyis Alcan Konya Barosu
Tolga Seyfi Ankara Barosu
Toygar Öztürk İstanbul Barosu
Tuba Ceylan Ankara Barosu
Tuba Güneş İstanbul Barosu
Tufan Akgül İstanbul Barosu
Tuğba Akdemir Kamalı İzmir Barosu
Tuğba Gültekin İzmir Barosu
Tuğba Gürsoy Ankara Barosu
Tuğba Uysal Samsun Barosu
Tuğçe Berber İzmir Barosu
Tuğçe Duman Ankara Barosu Barosu
Tuğçe Tunç Ankara Barosu
Tuncay Koç Antalya Barosu
Turan Aras İzmir Barosu
Turan Toprak Diyarbakır Barosu
Tülay Çokan Koca Ankara Barosu
Umay Büyükdağ Adana Barosu
Umut Yıldız İstanbul Barosu
Utkan Toprak İstanbul Barosu
Utku Tatar Ankara Barosu
Ülker Şahverdi Bursa Barosu
Ümit İzmirli İzmir Barosu
Vahit Dursun Diyarbakır Barosu
Vedat Hakan Beyaz Çanakkale Barosu
Veysel Kızıl Diyarbakır Barosu
Veysel Tayyar Bursa Barosu
Yağmur Demiroğlu Talay Van Barosu
Yakup Gül İzmir Barosu
Yasemen Berna Karanlik Ankara Barosu
Yasemin Gür Yayla Antalya Barosu
Yasin İçli Diyarbakır Barosu
Yelda Ekinci Ankara Barosu
Yelda Koçak İstanbul Barosu
Yeşim Yılmaz İzmir Barosu
Yeşinil Yeşilyurt İstanbul Barosu
Yıldız İmrek İstanbul Barosu
Yiğit Özcan İstanbul Barosu
Yunus Kantaci Diyarbakır Barosu
Yusuf Güneş Diyarbakır Barosu
Yücelay Sal İzmir Barosu
Zehra Düzlü Ankara Barosu
Zehra Pınar Ergüçlü Bursa Barosu
Zekeriya Karlı İstanbul Barosu
Zeliha Hayrunnisa Doğruyol İstanbul Barosu
Zeliha Şengöz Antalya Barosu
Zerrin Şenyıl Kale İzmir Barosu
Zeynep Kamile Kurtoğlu Ankara Barosu
Zeynep Karabiber Özcan Ankara Barosu
Zeynep Pınar Seçen İstanbul Barosu
Zöhre Dalkıran İzmir Barosu

KARAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.