1. YAZARLAR

  2. Gölge İZLİYOR

  3. Ackah'ı kim al, kim bu maçta oynattı?
Gölge İZLİYOR

Gölge İZLİYOR

Yazarın Tüm Yazıları >

Ackah'ı kim al, kim bu maçta oynattı?

A+A-

Ackah'ı kim al, kim bu maçta oynattı?

Bunu sorgulayan yok.

Sevgili gazeteci arkadaşımız Salih Tekin, sosyal medya hesabından çok güzel ve düşündürücü bir paylaşım yaptı.

Bende sizlerle o paylaşımı paylaşmak istedim...

Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini ister. Çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp :

- Testiyi kırma ha! diye öğüt verir.

Bunu gören komşuları:

- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun çocuğu?

Hoca cevap vermiş :

- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader!

Bu fıkra Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın maç sonu basın toplantısını takip ederken geldi. Aatıf’ın 28’inci dakikada attığı penaltı golüyle takım 1-0 öne geçmiş, her şey yolunda giderken birden olmadık bir pozisyonda Kayseri’den alınma Ackah 34’üncü dakikada hani derler ya ‘fol yok yumurta yokken’ önce sarı ardından kırmızı kart görmesini değerlendiren Bakkal, “Maçtan önce de uyardım. Akşam bire bir konuşmamda dedim ki, ‘bak Kayseri’den gelmiş olabilirsin ama hiçbir şekilde ne hakemle ne bir rakiple falan itiraz falan istemiyorum’ dedim. Böyle bir olay yaşandı. Bu tabii ki en büyük cezayı alacak” açıklamasında bulundu.

İşte tam da Nasrettin Hoca fıkrası gibi. Mesut Hoca, sanki bugün olacakları tahmin etmiş gibi bire bir konuşmasında Ackah’ı uyarmış, ama demek ki kulağını iyi çekememiş. Madem hoca, oyuncudan böyle bir davranış gelebilir düşüncesiyle uyarma gereği hissetmiş, keşke Nasrettin Hocanın çocuğun kulağını çektiği gibi o da kadroda şans vermeseydi.

Şayet, Mesut hoca zamanında Ackah’ın kulağını iyi çekseydi, sezon başından beri zor günler geçiren, zorlu mücadele veren futbolcuların emeğine yazık olmazdı…

Şimdi kulak öyle bir çekilmeli ki bundan sonra kalan haftalarda hatta takım tarihinde böyle bir olay bir daha yaşanmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.