1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ''Adana Demirspor Fenerbahçe maçında şike yapıldı''
''Adana Demirspor Fenerbahçe maçında şike yapıldı''

''Adana Demirspor Fenerbahçe maçında şike yapıldı''

''Adana Demirspor Fenerbahçe maçında şike yapıldı'' dedi ve Fenerbahçe'nin Konyaspor maçına çıkmaması gerektiğini söyledi!

A+A-

Erzurum Güncel- Spor Toto Süper Lig'in 22’nci haftasında Adana Demirspor, sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart gördüğü için basın toplantısına katılamadı. Spor yazarlarının değerlendirdiği bu mücadelenin artçıları gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle Serdar Ali Çelikler'in 'şike' iddiası sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Adana Demirspor ile Fenerbahçe maçının yankıları devam ediyor. Serdar Ali Çelikler'in VOLE canlı yayınında söylediği sözler sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Hakem Ali Palabıyık'ı hedef alan sözler söyleyen Çelikler, Fenerbahçe'nin Konyaspor maçına çıkmaması gerektiğini ifade etti.

"KONYASPOR MAÇINA ÇIKMASIN"

"KONYASPOR MAÇINA ÇIKMASIN"

Serdar Ali Çelikler: ''Bugün Ali Palabıyık düdük asmazsa Fenerbahçe Konyaspor maçına sahaya çıkmasın. Şike yaptılar bugün ihbar ediyorum.''

"ALİ PALABIYIK DENEN ŞİKECİ..."

"ALİ PALABIYIK DENEN ŞİKECİ..."

Serdar Ali Çelikler: "Fenerbahçe ligden çekilse yeridir. Bugün büyük bir operasyon yapılmıştır. Anası ayrı, Babası ayrı operasyon çocuğu olan Ali Palabıyık denen şikeci, Galatasaray’ı doğradıktan sonra yediği kesiği affettirmek için şimdi Fenerbahçe’yi doğruyor. Allah senin belanı versin! Mehmet Büyükekşi de operasyonun içinde! Talimat gelmiş belli! Hep beraber bu işteler!"

ERMAN TOROĞLU

ERMAN TOROĞLU

Biz de bol bol hakeme sallayacağız. Biz ikinciyi istiyoruz. O zaman da şikayet etmeyeceğiz. Maçın genel görüntüsü beraberlikti. Hangisi alsa, diğerine haksızlık olurdu. Mert Hakan eliyle- koluyla mı aldı, yoksa net gol müydü?

Buna VAR karar verdi. Hakem gitmedi. Peki pozisyon yoruma açık mıydı, net miydi? Ben olsaydım, hakemi çağırırdım çünkü yoruma açık bir pozisyondu. O zaman hakeme ne gerek var, tribünden VAR'lar maçları idare etsinler.Hala ısrar ediyorum, bu benim görüşüm.. Ama Jesus'un düşüncesi ise tam tersi.. Nedir bu; Arda F.Bahçe'de ilk 11'de başlar, sonra oyundan çıkar. Hele de böyle bir maçta!

Öyle yardımcılar var ki, 1.5-2 metre ofsayttan bayrağı çekmiyorlar, bekliyorlar. Öyle yardımcılar var ki, ne olduğu beli olmayan pozisyonda bayrağı çekiyorlar, ve o pozisyon gidiyor gol oluyor. Dün akşam olduğu gibi. Bıçak sırtı pozisyonlarda bekleyin arkadaşlar. 1-1.5 metreden kaldırın, çünkü sonra sakatlık oluyor. Örnekleri çok... Sizi eğitimlerinizi farklı farklı yerlerden mi alıyorsunuz. Birilerinize herhalde Kulüpler Birliği'nin babaları veriyor, birilerinize ise Federasyon'un getirdiği babalar!

GÜRCAN BİLGİÇ

GÜRCAN BİLGİÇ

Ön taraf kurgusunda da bir "defo" vardı; Batshuayi... Sadece topu bekleyerek, kaleye vuracağı pozisyonun hazırlığını yaparak oynadı. Yürekten oynanması gereken bir 90 dakikada, sanki "saklanan"dı. Jesus ilk hamlesinde Ferdi'yi öne sürecek kararlar aldı. Zajc'ın pas hızından yararlanmak istemesi de doğruydu. Ancak oyun üretmiyordu. Arda kararını çok geç verdi. Üç puan kadar, mental olarak da kırılma maçıydı aslında.

Kaçan penaltı, direkten çarpıp oyuna dönen top; futbol kendi cilvelerini iki takıma da yapıyordu. Ama değişmeyen gerçek, son iki sezonda olduğu gibi yine Fenerbahçe'nin karşısına dikildi; hakemler... Rakibi bir türlü yeniyorsunuz ama hakemleri geçmeye çalışmak, diğer takımlardan farklı olarak oyuncuların bilebildiği bir şey değil. Jesus, maç bittikten sonraki haklı isyanında kırmızı kartı gördü. Galatasaray Yöneticisi Erden Timur "bu lig bitmez" diyordu, şikayet ettiği hakemler önlerindeki taşları tek tek ayıklayıp, dün akşam ligin "nasıl" biteceğinin kararını verdiler. Hoca hazırlanıyor, futbolcular çalışıyor, yöneticiler milyonlarca Euro harcıyor ama biri planı yapıyor, ötekiler düdüğü çalıyor. Yazık...

EMRE BOL

EMRE BOL

İkinci yarı Adana Demirspor takımı fiziksel olarak inanılmaz bir düşüş yaşadı. Hep eleştirdiğim Altay penaltı dahil birçok pozisyonu çıkararak farkın açılmasını önleyen adam oldu. Ama öyle bir penaltıya sebebiyet verdi ki düşman başına! Sen sahada ne yaparsan yap; hangi transferi getirirsen getir, bu hakemlerle bir yere varabilmek imkansız. Fenerbahçe yönetiminin bundan sonra yapacağı tek şey şampiyonluk için değil, pislikleri temizlemek için mücadele etmek olmalı. Varsın bu senede şampiyon olunmasın ama Fenerbahçe kurda kuşa daha fazla yem edilmesin. Sadece Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna yazık oluyor.

ERMAN ÖZGÜR

ERMAN ÖZGÜR

İnanılmaz bir hücum iştahı ile başlayan maç, pozisyonları not almaya kalksanız ilk 10 dakika içinde kağıtta yer kalmazdı. İki takımın çabuk, dikine oyunu ve bazen orta sahayı uzun bir pasla geçmeleri sonrası karşılıklı birçok fırsatın harcanmasını beraberinde getirdi. Mert Hakan'ın attığı golde eline çarpan top kuraldan ötürü iptal edilişi ve Belhanda'nın İrfan Can'ın elinden kazanılan penaltıda Altay'ı geçemeyişi, en çok akıllarda kalan anlardı. İkinci devrede Adana Demirspor'un temposu biraz düşünce oyun daha çok Fenerbahçe'nin istediği gibi Adana'nın sahasında oynandı. Topu kontrol eden taraf, gole yakın taraf Fenerbahçe oldu. Bu bölümde Valencia, Zajc'ın pasında çok önemli bir fırsatı değerlendiremezken Altay da karşı karşıya pozisyonlarda başarısını devam ettirdi. Son bölümde Montella ve Jesus'un karşılıklı hamleleri geldi. Kazanan ise Montella oldu.

DENİZ ÇOBAN

DENİZ ÇOBAN

68'de Fenerbahçeliler, hakem Ali Palabıyık izin vermeden serbest vuruşu kullandılar ve devamı gol oldu. Bu golün iptali ve serbest vuruşun tekrarı doğruydu. 69'da Belhanda’nın ceza sahası içinde,Samet’e müdahalesi en hafif tabirle “dikkatsiz” müdahaleydi. Fenerbahçe lehine penaltı verilmesi doğru olurdu. 81'de Svensson’a Altay’ın müdahalesinde penaltı doğru karardı. 90+10'da Palabıyık, Fenerbahçe lehine net bir faulü atladı ve devamında maçı bitirdi. Bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek hakeme itiraz eden Jesus’un gördüğü kırmızı kart, kurala göre doğruydu.

AHMET ÇAKAR

AHMET ÇAKAR

İkinci yarı Adana ceza alanı içinde Adanalı defans oyuncusu Samet'i kalçası ve vücudu ile yere yıkıyor, öne çıkan Adanalı topa vursa anlayacağım. Topa vurmuyor, Samet'i yere yıkıyor. Açık bir penaltı ama Palabıyık yine bıyıklarını buruyor… VAR hakemiyse konu mankeni olarak Riva'da barışma operasyonuna katkı da bulunuyor. Ali Palabıyık'ın hem kötü bir hakem hem de kötü bir insan olduğunun ispatı sadece vermediği penaltılar değil, maçın son saniyesinde ceza alanının bir metre dışında Zajc'a o kadar açık bir faul yapılıyor ki Palabıyık 'Oyna' diyor, çalamıyor. Çünkü yüreği yetmiyor. Çünkü tek derdi var o da kendini affettirmek. Bela okumayı hiç sevmem ama ey Ali Palabıyık Allah belanı vermesin ama Allah cezanı versin. Tabii ki Allah'tan önce eğer TFF ve MHK senin cezanı vermezse Allah onların da cezasını versin.

ÖMER ÜRÜNDÜL

ÖMER ÜRÜNDÜL

Sonuçta çok önemli iki puan kaybedildi. Ben bu maçta kesinlikle puan kaybına rağmen Jesus'u eleştirmem. Bu tip bir maça Arda ile başlamaması doğruydu. Mert Hakan'a görev vermesi yadırgandı ama Mert Hakan çıkana kadar gayet iyi oynadı. Fenerbahçe çok tempolu ve etkili oynadığı bir maçta rekor sayıda karşı kaleyi tehdit etmesine rağmen maçı kazanamadı. En önemli sıkıntı Batshuayi'de ki devam eden fiziki düşüş. Montella son derece kötü bir teknik adamlık yaptı. Bitik Emre ve Belhanda'yı uzun süre oynatarak takımını sekiz kişi oynattı. Stambouli ve defans bloğunun adeta canı çıktı. Ali Palabıyık'ın biri VAR olmak üzere verdiği penaltılar doğru ama bana göre Belhanda'nın ceza alanı içinde Samet'e yaptığı hareket penaltıydı. Son saniyelerde de çok net bir frikiği vermeyince tansiyon yükseldi ve Jesus kırmızı gördü.

ŞANSAL BÜYÜKA

ŞANSAL BÜYÜKA

Fenerbahçeliler lütfen kızmasın... İcardi’nin kafasına iki top geliyor, birini mutlaka yazıyor... Fenerbahçe ise gol kaçırmaktan yorulmuyor... Yüksek kalite bir iş bitirici olsa, Fenerbahçe yakaladığı fırsatlardan üçünü - dördünü gol yapar, üç puanı alıp dönerdi... Fenerbahçe için artık her şey çok daha zor... Rakibin altı puan gerisindesin... Fikstürün zor... Sadece rakiplerini değil, saha dışı koşulları da yenmek zorundasın... Öyle bir kadro kuracaksın ki, gerekirse hakemi de yeneceksin... Başka şansın yok...

MYNET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.