1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akdağ: FETÖ'cüler Avrupa'da cirit atıyor
Akdağ: FETÖ'cüler Avrupa'da cirit atıyor

Akdağ: FETÖ'cüler Avrupa'da cirit atıyor

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Avrupa'nın bazı ülkelerinde FETÖ'cülerin cirit attığını belirterek, "Senelerdir söylüyoruz. PKK'lıları ülkenizde barındırmayın" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Avrupa'nın bazı ülkelerinde FETÖ'cülerin cirit attığını belirterek, "Senelerdir söyüyoruz. PKK'lıları ülkenizde barındırmayın. PKK'lıların ülkenizde finas kaynakları oluşturmasına müsade etmeyin. Şimdi FETO meselesinde aynı hususu görüyoruz. İşte komsumuza kaçıp giden FETÖ'cüler. Avrupa'nın bazı ülkelerinde cirit atan FETÖ'cüler. Avrupa bu husuta bütün dünya barışının ortaya koyduğu medeniyetı çiğneyecek adımlar atmamalıdır" dedi.
İlçelerde referandum gezilerine katılmak üzere bugün uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı havalimanında Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, protokol ve kalabalık bir partili grup tarafından karşıladı. Bakan Akdağ önce Valiliği ziyaret etti. Vali Seyfettin Azizoğlu'nun kentin sorunları hakkında bilgi vermesi üzerine bir açıklama yapan Bakan Akdağ Avrupa'yı uyguladığı tutumundan dolayı eleştirdi. Erzurum'un olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Bakan Akdağ, bunun takipcisi olduğunu da belirtti. Bugün sabah haberlerinde enteresan bir hususla karşılaştığını belirten Bakan Akdağ, şöyle dedi:
"Almanya Dışişleri Bakanı sözcüsü kendi anasalarına dayanarak Alman sembollerine Alman Devletine karşı ifadelerin 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilceğini bahsediyor. Çok enteresan bir tutum. Kendi ülkelerinde PKK paçavraları ile 10 yıllardır arzı endam edenlere göz yuman bir Almanya mesele kendisi ile ilgili olurca hukuku hatırlıyor. Almanya içinde bazı Avrupa ülkeleri içinde söylenmesi gereken husus şudur. Demokrasi, hukuk ve teröre karşı mücadele sadece kendıi ülkeleri söz konusu olunca öne çıkarılacak bir husus değildir. Senelerdir söylüyoruz PKK'lıları ülkenizde barındırmayın, PKK'lıların ülkenizde finans kaynakları oluşturmasına müsaade etmeyin. Şimdi FETO meselesinde de aynı hususu görüyoruz. İste komşumuza kaçıp giden FETÖ'cüler var. Avrupanın bazı ülkelerinde cirit atan FETÖ'cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır. Yani kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler. Bunu hem biz, hem Türk halk hem de bütün dünya görüyor. Demokrasi dediğimiz zaman, insan hakları dediğimiz zaman bu dünyada yaşayan bütün milletlerin bütün halkların hakkı olan bır husustur." 
Başörtüsü ile ilgili alınan karara da değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Biliyorsunuz başörtüsü ile ilgili olarak bir karar alındı. İşverenlerin bu konuda başörtülü çalıştırıp çalıştırmayacaklarına dair 'Aslında dini semboller' denildi ama açıkçası ama bu daha ziyaret başörtüsü ile bir husus haline dönüşüyor. İşverenlerin bu hususta kendi kararlarını kendileri verebileceği anlamında bir karar. Ben daha öncede söyledim. Bu Avrupa'nın 100 yıllardır oluşturduğumuz dünya mirasına sırt çevirmesi anlamına geliyor. Bu Avrupa için bir geriye dönüştür, irticadır. İnsan haklarından uzaklaşmadır. Bir şekilde Avrupa'daki entelektüellerin, demokratların, sağ duyunun bu meseleye hakim olmasını doğrusu ben bekliyorum. Bu yanlıştan mutlaka Avrupalı ülkeler dönmelidir. Zamanla bu yanlışların görüleceğinden ve Avrupa'da çıkan sağduyu seslerinin bu ülkeleri bu yanlışlardan geriye döndüreceğine inanıyorum. Biz 16 Nisan'a huzur içinde hazırlanıyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da bu hususta gerçekten gerekli heyecana sahipler. Ülkemizi güçlü kılacak, çok farklı bir Türkiye yapacak, her açıdan. Bir hususa daha işaret edeyim.14 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır sağlıkçıların beklediği bir hakkı kendilerine temin edeceğini ifade etmesi bütün sağlık camiamıza ve tabi ki benim şahsımı da çok memnun etmiştir. Cumhurbaşkanımıza Erzurum'dan çok teşekkür ediyoruz, sağlık ailesi olarak. Her 5 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı verilmesi hususunda inşallah 16 Nisan'dan sonra en kısa zamanda gerekli kanuni değişikliği yapmak içinde kollarımızı sıvayacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler