1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Asgari ücretliye ucuz konut
Asgari ücretliye ucuz konut

Asgari ücretliye ucuz konut

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar gelirli haneleri ev sahibi yapmayı amaçlayan proje ile bir asgari ücretli hane rahatlıkla konut sahibi olabilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Gençler, emekliler, dar gelirliler ile şehit ve gazi yakınlarının yararlanacağı projede arsa ve inşaat maliyetleri ise devlet tarafından sübvanse edilecek. Böylece konut sektöründe artan fiyatlar da dengelenecek.

ÖMER TEMÜR | BURSA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje çerçevesinde talep toplamak için valiliklere yazı gönderildiğini belirterek “Projeyi 81 ilde yapacağız” dedi. Kurum vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını ifade ederek şu bilgileri verdi: 20 yıla kadar taksit imkânı sunuyoruz. Projede gençler, emekliler, dar gelirliler ile şehit ve gazi yakınları kendilerine ayrılan kontenjandan yararlanacak. Detayları ağustos ayı ortasında Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak. Şunu söyleyebilirim; asgari ücretli bir hanenin erişebileceği şartlarda ve büyüklüklerde olacak. Evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacağız.

Projenin devletin inşaat maliyetleri ve arsa konusunda gerekli sübvansiyonları sağlayacağını vurgulayan Kurum “Böylece hem piyasadaki fiyatları dengelemiş olacağız hem de inşaat maliyetlerinden dengeyi sağlayacak argümanı ortaya koyacağız. Gerek inşaat malzemesi gerek istihdam noktasında inşaat sektörünü canlandıracak bir adım atıyoruz. Bunun yanında altyapılı arsalarımızı yine sürece dâhil edeceğiz. Yaşayan bir proje olacak” diye konuştu. Bakan Kurum yabancılara konut satışlarının fiyatları artırdığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise şunları kaydetti: Yabancıya yatırımcı Türkiye'ye güvenip geliyor.  Zaten yabancıya konut satışının payı yüzde 3-4 civarında. Onu dengeleyecek arzı da zaten piyasaya süreceğiz.

Türkiye 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.