1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Erzurum'da Aşı İçin Gönüllü Aranıyor
Erzurum'da Aşı İçin Gönüllü Aranıyor

Erzurum'da Aşı İçin Gönüllü Aranıyor

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, faz 2b çalışmaları süren, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen VLP aşısı çalışmalarına gönüllü katılmak isteyenlere çağrı yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi Türk bilim insanlarınca geliştirilen aşı için gönüllü çağrısı yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Nobel İlaç Firması tarafından üretilenCovid-19’a yönelik virüs benzeri parçacık prensibine dayanan VLP aşısının Faz 1 ve Faz 2çalışmaları tamamlanmış olup, Faz 1 ‘de 36, Faz 2’de 349 gönüllü ile çalışılmış ve bu çalışmalarda aşının güvenli, iyi tolere edilebilen ve etkinliği yüksek bir aşı olduğu saptandı.

Faz 2b çalışmalarına, Ankara, İstanbul ve Kocaeli’de başlanmış olup, çalışmaya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın talepleri ile 4 merkez (Erzurum, Diyarbakır, Elazığ ve İzmir) daha dahil edilmiştir. Bu doğrultuda 02.06.2022 tarihinde gerekli protokoller imzalanarak Üniversite Araştırma Hastanesi çalışmaya resmen katıldı.

VLP aşısı, hastanemizde çalışmanın şartlarına uyan kişilerde gönüllülük esasına göre uygulanacaktır. Aşı, 2 BioNtech aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere (daha önceden Sinovac aşısı yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın) uygulanabilecek, gönüllülerde son 6 ay içinde Covid-19 enfeksiyonu geçirmeme şartı aranacak. VLP aşısının Faz 2 çalışmalarına gönüllü olarak katılmak isteyenler Hastanemiz Aşı ve Sürveyans Birimine başvurabilecekleri belirtildi.

Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.