1. HABERLER

  2. EGE

  3. Ayaklandıran dehşet satırlar
Ayaklandıran dehşet satırlar

Ayaklandıran dehşet satırlar

Türk-Kürt savaşının çıkarılmak istendiği ve diken üstünde olan Zeytinburnu’nda provokasyonlar Facebook ve Twitter'dan yapıldı. Yazışmalar da tahrik had safhada!

A+A-

Erzurum Güncel-

Türk-Kürt savaşının çıkarılmak istendiği ve diken üstünde olan Zeytinburnu’nda provokasyonlar Facebook ve Twitter'dan yapıldı. Yazışmalar da tahrik had safhada!

Silvan’daki saldırı sonrasında bazı gruplar, günlerdir İstanbul Zeytinburnu’nda tehlikeli bir oyunu sahneye koymaya çalışıyor. Facebook üzerinden yapılan provokatif çağrılarla sokaklarda toplanan kalabalık gruplar, Kürtlerle karşı karşıya getirilmek isteniyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu’nda provokasyon yapılıyor” dedi.

Zeytinburnu'nda gergin gece
Foto galeri için tıklayın


Zeytinburnu’nda üç gündür devam eden ırkçı ve provokatif eylemler vatandaşları korkutmaya başladı. İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olan gruplar, ellerindeki sopalarla sokaklarda Kürt avına çıkıyorlar. BDP binası önünde nöbet tutuyorlar. Kürt gruplar da aynı şekilde karşılık veriyor.

Facebook’tan ırkçı mesajlar

Sopalı grupları sokağa çağıran sosyal paylaşım sitesindeki mesajlar ise birbirinden ürkütücü. İşte o mesajlardan bazıları:

* Arkadaşlar akşam yine Dörtyol’da toplanma olabilir. Eğer toplanma olursa herkesi eksiksiz bekliyoruz. Destek çıkmamız lazım duyan duymayan herkes birbiriyle haberleşsin yine buradan toplanma durumunda herkes haberdar edilecek

* Arkadaşlar hedef 1000 kişi lütfen profilde bir kere de olsa paylaşalım suskun kalmayalım “Kö...ler” boş durmuyor.

* Bu seslerin sadece Zeytinburnu ile sınırlı kalmaması gerekir. Her ilçe her il Zeytinburnu gibi tepki göstermelidir.

* (Olayların yaşandığı sırada saat 00.00) Sümer’de ailelere saldırıyormuş şer....ler.

Camileri yağmalayacaklarmış

* T.E. (09.00): Arkadaşlar benim duyduğuma göre bugün bütün camileri cuma saatinde yağmalayacaklarmış. Kesin mi bilmiyoruz ama arkadaşımla esnaf konuşurken öğrendik.

* M.B (09.00): Pazar günü 3 yer tesbiti var. ...En büyük olay tabii ki yine onların binası önünde olacak. Ben ve ekibim ordayız bayrağım için canımızı vermeye hazırız gelmek isteyen kardeşlerim şerefsizlerin binası önünde buyursunlar.

* S.A: Yarın (cumartesi) 8 gibi dört yoldayım. Bazı semtlerle irtibata geçtim gelecekler inşallah kardeşlerim.

* M.Ş: Karagümrük’e bir teşekkür borçluyuz dün otobüs kaldırdılar destek için.

* K.ö: Zeytinburnu çırpıcı... çatışma PKK ile... 7 ölü ;) Ayık olun... Burası Zeytinburnu.

Kaymakam BDP’yi uyardı

BDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Nezir Erdemci, yaşananların planlı bir eylem olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kürtleri kışkırtarak sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Kaymakam çıkan olaylar sonrasında beni çağırarak kendi taraftarlarımızın dışarı çıkmamasını isteyerek olaylara karşı da tepki vermememizi istedi. çıkan olaylar sonrası sadece bizi çağırdı, diğer gruplardan kimseyi çağırmadı. Biz sadece herkesin sağduyu çerçevesinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz.”

Başkan: Mesajlar bana da geliyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise ilçedeki olayların sosyal paylaşım siteleri üzerinden gönderilen provokasyon amaçlı mesajlarla organize edildiğini vurgulayarak, halkın gece saatlerinde dışarı çıkmamasını ve sağduyulu hareket etmesini istedi. Aydın, şunları söyledi: “çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu’nda provokasyon yapılıyor. Bazı söylentiler var. ‘Yok, şu kadar kişi öldürüldü’ diye. örneğin benim mail adresime de ‘Zeytinburnu’nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü’ gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışıdır. Hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Oyuna gelinmesin. Herkes evinde kalsın. Gece saatlerinde sokağa çıkmasınlar. İnsanımızın sağduyusu sayesinde bunu aşacağız.”

üç cepheden olaylar...

Kürtlere göre olaylar üç gün önce çırpıcı bölgesi civarında bir düğünün taciz edilmesiyle başladı. O gün, şehit yürüyüşünün ardından dağılan grubun bir bölümü düğün salonunun önüne geldi ve rahatsızlık verdi. Ertesi gün düğündeki Kürtlerden biri sokak arasında fark edildi. Kovalanan genç Bigalılar Derneği’ne sığındı. Derneğin etrafını saran Arnavut grup, çocuğun kendilerine verilmesini istedi.

BDP’liler, “Şehit için yürüyüş yapan grup, küfürler ve sloganlarla Kürt toplumunu rencide edici davranışta bulundu. Polis, gruba müdahale etmek bir yana, onları koruyor gibiydi. Kürt toplumu buna karşılık kendini savunmuştur” diyor.

Arnavutlara göre olaylar üç gün önce, şehitlerin anıldığı, kandil gecesinde, PKK lehine sloganlar atarak eğlenen Kürtlerin tahrikiyle başladı. Kürtler, şehit yürüyüşüne nazire yapıyorlardı.

Arnavutların ve Giresunluların iddiasına göre bir grup Kürt genci, olayların ikinci gecesinde Giresunlular Derneği’nin lokalini bastı. Derneğin karşısındaki kaldırımdan camları taş yağmuruna tuttu. Sonrasında toplanan grup “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak onları protesto etti. Gruptan bazıları Kürtlerin işlettiği bilinen kahvehanelere saldırdı. Bütün bunlardan ayrı iki taşkınlık olayının Dörtyol Meydanı ve Taşocakları civarında yaşandığı iddia ediliyor. Ayrıca çırpıcı civarında silah sesleri duyan vatandaşlar var.

İlçede olağanüstü önlemler

Zeytinburnu’nda olağanüstü güvenlik önlemi var. Neredeyse sokaktaki her vatandaşa karşılık, bir polis devriye geziyor. Adliyenin yanındaki alanda 12 polis otobüsü ve 3 panzerden oluşan bir “polis filosu” var. BDP önünde ise 4 polis panzeri peş peşe bekliyor. Dün akşam saldırıya uğrayan Giresunlular Derneği lokalinin önünde emniyet tedbiri alınmış. Basın mensupları ve belediye yetkilileri buradalar. Kürt kahveleri önünde ise ne basın mensupları var, ne de herhangi bir emniyet tedbiri... (Taraf)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.