1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bakan Murat Kurum'dan konut ve kira açıklaması:Fiyatlar düşüyor...
Bakan Murat Kurum'dan konut ve kira açıklaması:Fiyatlar düşüyor...

Bakan Murat Kurum'dan konut ve kira açıklaması:Fiyatlar düşüyor...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek. Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasıyla mobilyacısından camcısına, marketinden inşaat sektörüne, tüm esnaflarımız 85 milyon kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak… Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk müjdesini verdiler. Cumhurbaşkanımız Antep’e çok yüksek sayıda bir konut yapılması talimatını bizlere verdiler. Biz de inşallah Gaziantep’imize toplamda 15 bin yeni sosyal konut yapacağımızın sözünü buradan veriyoruz." diye konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşağı'nın temel atma töreni, bir dizi inceleme ve ziyaret için Gaziantep’e geldi.

Temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden Bakan Kurum, Gaziantep'i göz bebekleri olarak gördüklerini belirterek, bu aziz şehre TOKİ eliyle bugüne kadar toplam yatırım değeri 6,8 milyar lirayı bulan eserler kazandırdıklarını söyledi.

Bakan Kurum, Nizip çayının kirliliğinin giderilmesi noktasında İller Bankası Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ortak projeyle tüm Nizip'in evsel atıklarını ileri biyolojik arıtma tesisinden geçirecek artıma tesisinin, yılsonu veya 2023'ün ilk çeyreğinde faaliyete geçeceğini söyledi.

GAZİANTEP’E TOPLAM YATIRIM DEĞERİ 6.8 MİLYAR LİRALIK ESER

Bakan Kurum, Gaziantep’e TOKİ vasıtasıyla toplam yatırım değeri 6.8 milyar liralık eser, 20 bin 500 yeni yuva, camiler, okullar, sağlık ocakları, kamu binaları, spor salonları ve 33 bin seyirci kapasiteli stadyum armağan ettiklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“Ama durmuyoruz. Toplam yatırım değeri 4.2 milyar lira olan projelerimize de olanca hızıyla devam ediyoruz. Bunun içerisinde 5 bin 700 konut var, millet bahçeleri var, sokak sağlıklaştırmaları var, cephe yenileme çalışmaları var, içme suyu hatları, atık su arıtma tesisleri ve yol düzenlemelerine kadar onlarca yatırımımız şu an fiilen devam ediyor.”

Şehitkâmil Kuzeykent’te 2 bin 149 yeni konut inşa ettiklerini, diğer ilçelerde de toplam 5 bin 986 konut yapıklarını belirten Bakan Kurum, Nurdağı’nda 211, İslahiye’de 430 konutun yapımında sona geldikleri; Şahinbey Güneykent’te 2 bin 417 konutun, Nizip’te 499 konutun yapımına devam ettikleri bilgisini paylaştı. Bunların dışında Şehitkâmil Kuzeyşehir’de 2 bin 429 konutun yapımına eylül ayında başlayacaklarını, toplamda 10 bin yeni yuvanın da 2023 yılı itibarıyla teslim edileceğini söyledi.

 

GAZİANTEP'TE TOPLAM 15 BİN YENİ SOSYAL KONUT

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, açıklamış olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında kendilerine talimat verdiğini belirterek, bu doğrultuda TOKİ Başkanlığı eliyle Gaziantep’e 10 bin yeni konut yapacaklarının sözünü verdi. Bu 10 bin konutun yanında Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin 3 bin 500 konut, Şahinbey Belediyesi’nin de 1.500 konut yapacağını ve toplamda 15 bin yeni yuvayı Gaziantep'e kazandıracaklarını müjdeledi.

Bakan Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tabii bizim şu anda Gaziantep'in dört bir yanında gerek 50 bin gerek 100 bin sosyal konut projemiz de 8 bin 135 konutumuzu ve biten 20 bin 500 konutumuzu da eklediğinizde birçok ülkenin 20 yılda yapamayacağı toplamda 43 bin 500 konutu Gaziantep'e bu 20 yıllık süreçte kazandırmış olacağız. Bu konutların güncel yapım maliyeti 40 milyar lirayı aşıyor. Genç kardeşlerimiz bu projeden yine ayrılan kontenjandan istifade edebilecekler. Evli çiftlerimiz, yeni evli kardeşlerimiz, engelli ve emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz yeni yuvalarına en uygun ödeme koşullarıyla kira öder gibi ev sahibi olacaklar.”

HEM KONUT HEM KİRA FİYATLARI DÜŞÜYOR

Bakan Murat Kurum, konut kampanyasıyla ilgili, “Şuna inanın bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatlarını hem de kira fiyatlarını düşürmeye başladı. İnşallah çok kısa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da aşağı hızlı bir şekilde düşecek. Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasıyla mobilyacısından camcısına, marketinden inşaat sektörüne tüm esnafımız, 85 milyonumuz kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.