1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erzurum Şehri İçin Pozitif Ayrımcılık
Erzurum Şehri İçin Pozitif Ayrımcılık

Erzurum Şehri İçin Pozitif Ayrımcılık

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Coğrafi konum ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle geçmişten günümüze kayba uğramış sosyal ve ekonomik değerlerimizin geri kazanımı için proje hazırladı.

A+A-

Erzurum Güncel-  İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, projenin sunumunu yaparak çözüm önerilerini sıraladı.

İrfan Tarakçıoğlu/Pusula

Düzenlediği toplantıda Erzurum için pozitif ayrımcılık isteyen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin kuruluşundan 1986-87 yıllarına kadar Erzurum’un ilk 10 şehir içerisindeyken bu gün 65-70 sıralamaları arasında bulunduğunu belirtti.

1984’te Gaziantep ticaret odası başkanının Erzurum’u ziyaretinde ‘Hedefimiz önümüzdeki 20 yıl Erzurum gibi bir il olabilmektir’ sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz, şehrin o yıllarda 41 bin 300 mükellef sayısı olduğu halde bu rakamın günümüzde 31 bine gerilediğini ifade etti.

O yıllardan itibaren onlarca fabrikanın şehirden nakledildiğini veya kapatıldığını anlatan BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, “ 2000 yılında şehir nüfusu 980.000 iken 2022 yıllında son sayım neticesi 740.000’dir. Ekonomi ve iklim şartları şehre göç sorununu da eklemiştir” dedi.

Tarih yazan Erzurum’da yerel yönetimler, STK’lar ve üniversitelerin birbirini desteklemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz hazırladıkları proje ile de çözüm önerilerini sıraladı. İklim şartları göze alınarak mutlaka pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Mutlaka çiftçiye, üretene ve halka ayrıcalık tanınmalı, temel tüketimlerimizde indirimlere gidilmeli. Üreticiye iklim şartları doğrultusunda devlet destek ve teşvik oranlarının batıya oranla yüksek tutulmalı. Vergiler, yaşam koşulları nedeniyle düşürülmeli. Devlet projelerinde Erzurum’a öncelikli yer verilmeli. Ortadoğu ve Asya devletlerine yakınlığı sebebiyle Erzurum, lojistik merkezi haline getirilmeli. Mutlaka üniversite bünyesinde ya da bağımsız olarak Kar Enstitüsü veya Kış Üniversitesi kurulmalı. Kış sporlarına ağırlık verilmeli, profesyonel sporcular yetiştirilmeli” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.