1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bangkok bombacısı suçunu itiraf etti
Bangkok bombacısı suçunu itiraf etti

Bangkok bombacısı suçunu itiraf etti

'Sarı Tişörtlü' olarak anılan Bangkok bombacısı, Adem Karadağ adına düzenlenmiş sahte Türk pasaportuyla yakalanan ilk şüpheli suçunu itiraf etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Bombalı saldırının detaylarını araştıran Tayland polisi son günlerde şüphelinin ‘sarı tişörtlü’ bombacı olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

Diğer yakalananlar bombalı saldırıdaki görevlerini açıklamıştı ancak ‘Sarı Tişörtlü’ şüpheli konuşmamakta ısrar ediyordu. Tüm detayların ortaya çıkmasıyla birlikte şüpheli, bombayı Kamboçya sınırında yakalanan Yusufu Mieraili’den aldığını ve tapınağa yerleştirdiğini itiraf etti.

Bugün kalabalık özel harekat ve askerler topluluğuyla beraber ‘Sarı Tişörtlü’ şüpheli ve Mieraili olay anını canlandırma için Erawan Tapınağına götürüldü.

Bombanın telefon ile uzaktan patlatıldığı düşünülüyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki patlamada Türkiye bağlantısı

Tayland’ın başkenti Bangkok’taki patlamada Türkiye bağlantısı

‘üLKENİN BAŞINA GELMİŞ EN KöTü OLAY’

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, başkent Bangkok’ta düzenlenen saldırının, “şu ana kadar ülkenin başına gelmiş en kötü olay olduğunu” söylemişti.

Erawan Hindu Tapınağı’nın önünde 17 Ağustos’ta gerçekleşen bombalı saldırıda 22 kişi hayatını kaybemiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Patlama Bangkok’un merkezi bölgelerinden birinde akşam kalabalığın yoğun olduğu saatlerde yaşandı. Yerel saatle akşam 7 sularında gerçekleşen saldırı sırasında çevrede turistler de dahil çok sayıda insan vardı.

Bangkok’ta bombalı saldırı pek sık görülen bir eylem değil. ülkede İslamcı ayrılıkçıların faaliyetleri var, ancak bu saldırılar seyrek ve daha çok ülkenin güneyinde meydana geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.