1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Tübitak BİDEB tarafından her yıl düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’müzün öğrencileri bu yıl bölge sergisinde üç birincilik ve Türkiye final sergisinde bir birincilik ile bir üçüncülük getirdi

A+A-

Erzurum Güncel- Tübitak BİDEB tarafından her yıl düzenlenen 2242 kodlu Üniversite  Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’müzün öğrencileri bu yıl bölge sergisinde üç birincilik ve Türkiye final sergisinde bir birincilik ile bir üçüncülük derecesi elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan ve aşağıda detayları verilen 6 projenin tamamı ön değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye çapında 4 bölgede organize edilen yarışmanın Erzurum Bölge Sergisi’ne davet edildiler.

1) Furkan KUŞÇU, Sait ÖZBEY, Sümeyya Şüheda CEYLAN, Gerçek Zamanlı Çeviri Yapabilen Akıllı Gözlük (Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisi)

2) Osman Arda DEMİR, Denetimli Serbestlik Kapsamındaki Yükümlüleri İzleme ve Mağduru Koruma Sistemi (Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisi)

3) Serdar KURDAL, İşitme Engelliler İçin Yapay Zekâ Destekli Ses İşleyen Akıllı Gözlük (Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisi)

4) Ömer DENİZ, Fahri Enes ÇOĞALMIŞ, Dijital Mangala (Eğitim)

5) Mert AKSOY, Omar Diar BAKERLY, Fonksiyonel Elektriksel Uyarı ile Düşük Ayak Tanısına Sahip Bireylerin Fizik Tedavi Sürecini Hızlandıracak Portatif Bir Cihazın Geliştirilmesi (Sağlık Kategorisi)

6) Şeyma ALAN, Özel Öğrenme Güçlüğüne Sahip (Dislektik) Çocukların Tespitinde Kullanılacak Yeni Bir Mobil Uygulamanın Geliştirilmesi (Sağlık Kategorisi)

Yukarıda sıralanan 23 ve 4 numaralı projeler Erzurum Bölge Sergisi’nde kategorilerinde birincilik elde ettiler ve Türkiye Final Sergisi’ne katılma hakkı kazandılar. Final Sergisi’nde Mert AKSOY ve Omar Diar BAKERLY tarafından hazırlanan proje (5) Sağlık kategorisinde Türkiye birincisi ve Serdar KURDAL tarafından hazırlanan proje de (3) Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Türkiye  üçüncüsü oldu. Dereceye giren öğrencilerimiz 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 kapsamında projelerini sergileme şansı elde ettiler. Festivalin üçüncü günü düzenlenen ödül töreninde ise ödüllerini Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin elinden aldılar.

Öğrencilerimiz aynı yarışmada geçen yıl da benzer bir başarı sergilemişlerdi ve bölge sergisinde iki birincilik ile bir ikincilik derecesi almışlardı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarımızdan Muhammet ÇAKIR final sergisinde Görme Engelliler için Portatif Kabartma Yazıcı isimli projesi ile Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Türkiye  ikinciliği elde etmişti. (Bu projenin patentlenme süreci devam etmektedir.)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.