1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'de vekillik istifaları bekleniyor
CHP'de vekillik istifaları bekleniyor

CHP'de vekillik istifaları bekleniyor

CHP'de milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifasının istenmesinin ardından 40’a yakın il başkanının istifası bekleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP'de Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 21 Kasım'da milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yöneticilerinin istifa etmeleri gerektiğine yönelik kararına göre CHP'li yöneticilerin istifalarını 26 Aralık'a kadar CHP Genel Sekreterliği’ne vermeleri gerekiyor.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, 40'a yakın il ve ilçe yöneticisi milletvekili olabilmek için parti görevlerini bırakacak. İstifasını vermesi beklenen il başkanlarının, parti genel merkezinde adaylık kulisleri yürüttüğü belirtiliyor.

CHP MYK’si, TBMM üyeliğine adaylık için başvuru yapanlar arasında ön inceleme yapacak ve Parti Meclisi’nin (PM) onayına sunacak. PM’nin bu istemi reddetmesi durumunda karar, başvuru sahibine bildirilecek.

Son karar Kılıçdaroğlu'nun

Seçime altı aydan az bir süre kaldığı için parti tüzüğü gereği genel merkez, il başkanlığına doğrudan birini atayabiliyor ya da il yönetim kurulu, kendi içerisinden bir üyeyi başkan olarak seçebiliyor.

İstifa edilen her bir il başkanlığı için, kimin, hangi yöntemle seçileceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi karar verecek.

Kaftancıoğlu aday adayı olamayacak

Durumu en fazla merak edilen isim İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bulunuyor. Yargıtay'ın hakkında 12 Mayıs 2022 tarihinde verdiği siyasi yasak kararı nedeniyle Kaftancıoğlu’nun önünde vekil adaylığı için yasal engel bulunuyor. Bu engel nedeniyle Kaftancıoğlu'nun milletvekilliği adaylığı için alternatifler aranmayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.