1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Cumhur İttifakı işi şansa bırakmıyor
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Cumhur İttifakı işi şansa bırakmıyor

A+A-

Büyük Birlik Partisi de işin bir ucundan tutuyor mu tutmuyor mu bilmiyorum, lakin gördüğüm kadarıyla AK Parti ve MHP, "cumhur İttifakı'nın hakkını veriyorlar.

Özellikle Tayyip'in Erzurum mitinginden sonra adeta şaha kalkan ittifak teşkilatları, gidilmedik köy, selam verilmedik hane,dokunulmadık insan kalmasın diye, iftardan sonra sahura kadar koşturuyorlar.

Besbelli ki hem AK Parti, hem de MHP işi şansa bırakma niyetinde değiller. Ya da başka bir ifadeyle, misal; AK Parti şunu demiyor: 

"Nasılsa birinci partiyiz, 24 Haziran'da da yine birinci parti çıkarız!"

Bilakis, sanki seçime ilk kez giren bir partinin heyecanı, coşkusu ve azmi içinde...

Keza MHP de hiç boş durmuyor.

Besbelli ki MHP'nin de yegane hedefi yalnızca Meclis'e girmek değil.  

Baksanıza Devlet Bey her fırsatta Cumhur İttifakı'nın, ülkenin ali menfaati olduğunu vurguluyor ve cumhurbaşkanlığı seçimin ilk turda Erdoğan lehine sonuçlanmasını istiyor.

Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu alengirli süreçte, adeta puslu havayı seven kurt misali kimi çevrelerin "Tayyip gitsin, ülke de batarsa batsın" şeklindeki  anlayışı ve diretmesine karşın Bahçeli'nin sergilediği tutum, bugün olmasa bile ileride tarihteki esaslı yerini alacaktır.

Seçmen işin farkında...

Evet; kim ne derse desin benim gördüğüm şudur: Erzurum'da seçmen, meselenin salt bir seçim meselesi olmadığını, meselenin; bir beka sorunu olduğunu görüyor. Bu yüzdendir ki, seçim sürecini şimdilik büyük bir sükunetle takip ediyor.

Öyle zannediyorum ki, 24 Haziran'da sandık başına gidecek olan seçmenin kahır ekseriyeti,  özellikle de yaşı kırkın üzerinde olanlar, oy atarken ülkenin yakın geçmişini göz önünde bulunduracak ve yeni bir belirsizliğe meydan vermemek için, gerek AK Parti'ye gerekse MHP'ye olan kimi itirazlarına, kızgınlıklarına hatta kırgınlıklarına rağmen tercihi Cumhur İttifakından yana kullanacaktır.

Bir kaç günden beri takip edebildiğim kadarıyla meydanlarda, sokaklarda ve en ücra köylerde AK Partili ve MHP'li adaylardan başkaları yok. Hani bir süre önce estirilen İYİ Parti rüzgarı bir miktar şehir merkezinde olsa da, kesin olan şu ki ilçe ve köylerde Cumhur İttifakı uzak ara ileride...

Cumhur İttifakına rakip olacaksa o, özellikle kırsalda HADEP'ten başkası değil.

Kasım Fırat'la bir çıkış yapan HADEP, her ne kadar eski alışkanlıklarını aynen sürdürüyor olsa da kabul etmek gerekir ki, kimi ilçelerde neredeyse sadece HADEP var...

Görünen odur ki...

AK Parti'nin başını çektiği Cumhur İttifakı, 24 Haziran'da hem Meclis çoğunluğunu elde etmek, hem de ilk turda cumhurbaşkanlığını kazanmak için seçime sayılı günler kala hızını daha da artıracaktır.

Bu da, ittifakın lehine sandığa muhakkak yansıyacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum