1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. DEM Parti Erzurum Adayı Varli: Yönetimde kadınlar söz sahibi olacak
DEM Parti Erzurum Adayı Varli: Yönetimde kadınlar söz sahibi olacak

DEM Parti Erzurum Adayı Varli: Yönetimde kadınlar söz sahibi olacak

DEM Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Gülderen Varli, "Kadınların söz sahibi olabileceği bir yönetim için çalışacağız" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Siyasi partiler, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde göstereceği belediye başkan adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. 3 Mart’ta kesin listeler açıklanacak.

Erzurum'da DEM Parti, büyükşehir belediye başkan adayı olarak partisinin Van Milletvekili Gülderen Varli’yi gösterdi. DEM Parti, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermişti.

Adaylığına ilişkin Varli, genel seçimlerde de Erzurum'da çalıştığını hatırlattı. Hem ilçelerde hem merkezde birçok evin kapısını çaldığını anlatan Varli, kadınların söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışını hedeflediğini belirtti.

'İSTANBUL'U DA ERZURUM'U DA ALACAĞIZ'

Varli, "Kadın ve gençlerle bir araya geldim. Sorunları biliyorum. Kadınların aktif yaşam içinde sorunları büyüktür. Sosyal yaşam içerisinde aslında kadının varlığı Erzurum'da hiçbir alanda görünmeyen bir durum. Sonuçta şehrin yarısını da kadınlar oluşturuyor. Bundan dolayı da ben başvurumu yapmak istedim. Erzurum'da şimdiye kadar hep erkek yönetim hakim oldu. Kadınların söz sahibi olabileceği bir yönetim için çalışacağız."

Erzurumlu olmamasının kendisi için bir dezavantaj olmayacağını vurgulayan Varli, şehri sokak sokak gezen, sorunları bilen biri olduğuna dikkat çekti. "Kadınları, gençleri hissedebiliyorsam, sorunlarını çözebileceksem de bu açıdan geldim zaten" diyen Varli, 26 Şubat itibariyle saha çalışmalarına başlayacağını belirtti. En çok kadınlara ve gençlere gideceğini dile getiren Varli, onların kendisini dinleyeceğini ifade etti.

Meral Danış Beştaş'ın İstanbul adaylığı konusunda ise Varli, "İstanbul bizim için önemli olan yerlerden bir tanesi. Bu konuda da iddialıyız. İstanbul'u da Erzurum'u da alacağımızı söyleyebiliriz. Biz bunun hedefini ortaya koyuyoruz. Partimizin işlediği politika, bizi istediğimiz zafere de ulaştıracak. Meral başkanda güçlü bir kadın arkadaş. Kadın politikalarını bugüne kadar doğru yerde ortaya koyan birisidir. İkimiz için de başarılar diliyorum. Onun da benim de istediğimiz oy oranına ulaşabileceğimi inanıyorum" dedi.  

 İkisi merkez ilçe olmak üzere Erzurum’da toplam 10 aday gösteren DEM Parti'nin belediye eş başkan adayları şunlar oldu:

Büyükşehir Belediyesi: Gülderen Varli ve Metin Gözmen.

Tekman: Abdurrahman Sever ve Gülen Şengül.

Karayazı: Bahar Göksu ve Fuat Tutkun.

Karaçoban: Kazım Erhan ve Zelal Yiğit.

Hınıs: Gürsel Ern ve Meral Alagöz İmre.

Horasan: Şahabettin Güldür.

Çat: Nihat Yuca.

Köprüköy: Mehmet Reşit Tatlı.

Yakutiye: Mevlüt Efe.

Palandöken: İsmail Kaya.

Haber: Emrullah Bayrak/ DUVAR 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.