1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Dev yatırımla, Şehre Değer Kattılar
Dev yatırımla, Şehre Değer Kattılar

Dev yatırımla, Şehre Değer Kattılar

Türkiye’de varlığını genişleten Hilton oteller zinciri Doğu’da Erzincan’dan sonra bir otelini de Erzurum’a hizmete soktu.

A+A-

Erzurum Güncel-  Resmi olarak Temmuz ayında hizmete giren Hilton Garden Inn Erzurum Otel, kaplarını basın mensuplarına açtı. Şehir ve kayak oteli olarak hizmet verecek olan Otel şuana kadar %50 doluluk oranına ulaştı.

Sevda Güneş İncesu/Pusula

Konaklama sektöründe dünyaca ünlü marka Hilton, ilk kayak, spor ve iş konsept otelini Erzurum’da hizmete soktu. Temmuz ayında resmi açılışı yapılan Hilton Garden Inn Erzurum, 172 oda ve 414 yatak kapasitesine sahip.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen otel yöneticileri, Erzurum’a hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Batıdaki iş insanlarına yatırım çağrısı yapan otelin ortaklarından Ferhat Binici, bu toprakların insanı olarak birikimlerini yine bu topraklara yatırdıklarını söyledi. 200 kişiye istihdam sağladıklarını hatırlatan Binici, otelin kuruluş aşamasında ciddi katkıları olan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, dönemin Maliye Bakanı  Naci Ağbal, Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Şu ana kadar otelin % 50 doluluk oranı ile hizmet verdiğini ifade eden Otel Genel Müdürü Sayit Önay ise kış sezonunda bu oranın yukarılara çıkmasını beklediklerini anlattı.  Hilton ailesi olarak kadim şehir Erzurum’da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Önay,  “172 oda ve 414 yatak kapasitesine sahip olan otelimiz şehir ve kayak oteli olarak hizmet verecek” dedi.

Önay, kış turizmi ve kış sporları merkezi olan Erzurum’da Hilton  Garden Inn otelinin konumu gereği  misafirlerinin her yere kısa sürede ulaşacak olmasının büyük şans olduğunun altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.