1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Devlet- PKK görüşmesi internette
Devlet- PKK görüşmesi internette

Devlet- PKK görüşmesi internette

Gündeme bomba gibi düşen ses kayıtlarına bir yenisi eklendi. Bu kez dinlenen MİT... PKK- MİT- İmralı arasında yapılan pazarlığı ortaya koyan ses kaydını kimin hangi nedenle sızdırdığı merak konusu...

A+A-

Erzurum Güncel-

Devlet ile PKK arasındaki görüşmelerin ses kaydı yayınladı. Ses kaydını Vimeo üzerinden paylaşan PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı(DİHA) haberine göre PKK ile devlet arasında görüşmeler de yer alan kişiler MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ve koordinatör ülke temsilcileri arasında geçiyor. Koordinatör ülke temsilcisinin ingilizce konuştuğu görülürken kimliği bilinmiyor. Görüşmelerin hangi tarihte olduğu ise bilinmiyor ancak yakın bir tarihte olduğu anlaşılıyor.

Görüşmenin Norveç'in başkenti Oslo'da yapıldığı belirtiliyor...



NASIL SIZDI?

Ses kaydının sızma hikayesi ilginç. Saat 09.37'de sıralarında DİHA "Görüşmelerin İç Yüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlığıyla ses kaydını servis etti. Kayıt internet ortamında hızla yayıldı. Ancak ajans sabah saatlerinde hacklendiklerini sözkonusu kaydın şifreleri kırılarak sitelerine konulduğunu belirterek okurlarından özür diledi. İnternet sitesi iki saatten fazla kilitlenen DİHA, daha sonra haberi yayından kaldırdı ve yaptığı açıklamada haberle ilgilerinin olmadığını belirtti.

İLGİNç DİYALOGLAR

PKK- MİT pazarlıklarını deşifre eden ses kaydında hayli ilginç diyaloglar var.

Terör örgütü PKK taleplerini 15 sayfa ile MİT'e bildirince istihbarat teşkilatı tepki gösteriyor ve '15 sayfa talep yazmayın.Kısa yazmayı bir türlü öğretemedik size' sözleriyle tepki gösteriyor.

15 SAYFA TALEP YAZMAYIN

İŞTE O DİYALOGLAR


PKK üyesi Sabri Ok: Devlet de arayıp hangi ilde hangi dağda birileri var ben de imha ederim demesin çünkü biz çözüm sürecindeyiz

MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş: Peki ne kadar süre bekletmeyi düşünüyorsunuz dağlarda

Sabri Ok: Biz istiyoruz ki en kısa sürede bu sorun çözülsün böyle altı yılda yedi yılda değil

Afet Güneş: Yani bu neresinden bakarsak bakalım çünkü çözümün parametreleri içinde işte basit bir takım taleplerden anayasa değişikliğinden öcalanın serbest bırakılmasına kadar çok geniiş bir skala var. Talepleri şöyle bir göz önüne getirdiğimiz zaman çok geniş bir skala var. Bunların üç ayda beş ayda sekiz ayda bir senede tamamlanabilmesi söz konusu değil.

Sabri Ok: Bugün için size kısa bir şey hazırlasak nasıl olabilir.

Afet Güneş: Yani götürmeye çalışırız ama dediğim gibi altı buçuğa kadar yetiştirebilirseniz. Ama ne olur on beş sayfa yazmayın gözünüzü seveyim niçin söylüyorum.

Sabri Ok: Yok biz kısa yazacağız.

Afet Güneş: Hakikaten kısa yazmayı hiç bilmiyorsunuz

Sabri Ok: Doğru

DİHA: HACKLENDİK

Dicle Haber Ajansı ise yaptığı "Diha'dan abonolerine zorunlu açıklama" başlığıyla yaptığı duyuruyla okurlarından özür diledi:

"Sabah saat 09.37'de servis edilen "Görüşmelerin İç Yüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlıklı haber, sitemize yapılan sanal saldırı sonucu şifreler kırılarak eklenmiştir. Gerçeklerden asla taviz verilmez sloganı ile tüm zorluklara rağmen çalışmasını sürdüren ajansızım, abonelerine gerçek obktif haberler servis etmeyi vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiştir. Sözkonusu haber ise araştırılıp ortaya çıkarılan veya bir haber kaynağının göndermiş olduğu bir haber değildir. Dolayısıyla gerçekliği teyit edilmediği gibi, ajansımızla da bir ilgisi yoktur. Haber farkedilir edilmez hemen müdahale edilmiş ve siteden kaldırılmıştır. Teknik çalışmalar nedeniyme 2.5 saat yayım yapamadık. Bu nedenle abonelerimizden özür diliyoruz"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.