1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. EDT 'Koleksiyoncu'yu Mehmetçik için oynayacak
EDT 'Koleksiyoncu'yu Mehmetçik için oynayacak

EDT 'Koleksiyoncu'yu Mehmetçik için oynayacak

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde 'Kara' karakteriyle tanınan Hakan Boyav, yazdığı ve Erzurum Devlet Tiyatrolarının (EDT) sahneleyeceği 'Koleksiyoncu' oyununun gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

A+A-

Erzurum Güncel- EDT, oyuncu Hakan Boyav'ın kaleme aldığı 'Koleksiyoncu' oyunu 2 Mart'tan itibaren Perşembe, Cuma günleri 19.30'da Cumartesi günü ise 14.30 ve 19.30'da sahnelenecek. Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi içinde bulunan EDT'de Mehmet Yıldız'ın hem oynayıp hem yönettiği oyunda Samet Talayman ve Alev Mercan rol alıyor. İnsanın son demlerinde kendisi ile yüzleşmesinin izleyicide merak uyandırarak anlatıldığı oyunda bir ölüm koleksiyoncusunun yaşamla ölümü arasındaki absürd sorgusu konu ediliyor. Yaşamı boyunca ölümden korkan ve bu gerçeği kabullenemeyen bir faninin ölümü kabulleniş süreci esrarengiz bir biçimde seyirciye sunuluyor.

Oyunun yazarı olan Hakan Boyav'ın elde edilecek geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını açıklayan Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Levent Aras, 'Koleksiyoncu'nun bugüne kadar sergilenmiş oyunlardan farklı ve düşündürücü olduğunu bildirdi. Sanatın, her zaman insanı değiştirici bir özelliğe sahip olduğunu işaret eden ras, “'Koleksiyoncu' oyunu, insanın ölmeden önce hayatına dair geriye dönüp düşündüğünde keşkelerini, pişmanlıklarını sorgulayacağı değişik özel bir oyun. Oyunun yazarı olan Hakan Boyav, oyunun bütün gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Bu nedenle oyuna seyirciyi iki kez davet ediyorum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.