1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Azizoğlu, işadamları ile görüştü
Vali Azizoğlu, işadamları ile görüştü

Vali Azizoğlu, işadamları ile görüştü

Vali Seyfettin Azizoğlu, 'Çalışma hayatında milli seferberlik' konulu bir toplantıda işadamları ile biraraya geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Valilikte gerçekleşen toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve işadamları katıldı. Vali Azizoğlu, amaçlarının Erzurum'da istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak olduğunu belirtti. Öncelikli hedeflerinin işverenlerle çalışanları bir araya getirip bilgilendirmek olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, başlatılan istihdam seferberliğine herkesin gücü oranında destek vermesi gerektiğini bildirdi. Türkiye'deki işsizlik ortalamasının yüzde 10, Erzurum'da ise yüzde 4,5 seviyelerinde olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, İŞKUR kayıtlarına göre ilde yaklaşık 22 bin 500 işsiz bulunduğunu belirtti. Milli istihdam seferberliği ile bu oranı daha da aşağı çekeceklerini anlatan Azizoğlu, şunları söyledi:

"Seferberlik denilince akla her zaman Erzurum gelir. Erzurum, tarihin her döneminde her türlü seferberlikte üzerine düşeni özveriyle yapmıştır. Bu konuda da, şehrimizdeki işverenlerimizin devletimizin ne demek istediğini çok iyi anladığına ve elinden geleni yapacağına inanıyoruz."

İkinci OSB'nin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle istihdama ciddi katkılar sağlayacağına ifade eden Vali Azizoğlu, bir serbest bölgenin de Erzurum'da kurulacağını anlattı. Vali Azizoğlu'nun konuşmasının ardından, işadamlarından istihdam seferberliği kapsamında yaptıkları çalışmalar dinlendi ve artı istihdam konusundaki taahhütler alındı.

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise milli istihdam seferberliğinin ilan edildiği tarihten itibaren, ETSO'nun İŞKUR'la yaptığı çalışmalar neticesinde bugüne kadar 873 kişinin özel sektörde istihdam edildiğini ayrıca, Aşkale Çimento grubu olarak da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yatırımlara hız verildiğini ve bugüne kadar 264 kişiye ilave istihdam sağlandığını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler