1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. En düşük emekli maaşı 17 bin lira olacak!
En düşük emekli maaşı 17 bin lira olacak!

En düşük emekli maaşı 17 bin lira olacak!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, taksit taksit uygulanan yüzde 49.25'lik zam oranıyla güncellendi ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Zam farkları ilerleyen tarihlerde hesaplanacak ve ödenecek olsa da, ocak ayındaki zam farkları henüz yatmamış

A+A-

Erzurum Güncel- Enflasyonun sürekli bir artış gösterdiği bir dönemde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı taksit taksit yükselerek yüzde 49.25'e çıkarıldı, aynı zamanda en düşük emekli aylığı da 10 bin TL olarak belirlendi.

Ancak, ek zamlar ve en düşük emekli maaşı artışı, emeklilerin ocak ayı maaşlarına yetişmedi ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak ödendi. Ek zamlar ve düzenleme, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra emeklilerin hesaplarına yatacak.

Ocak zammının henüz yatmamış olmasıyla birlikte, yeni bir zam iddiası kulisleri hareketlendirdi. 31 Mart seçimleri öncesinde emeklilere yeni bir zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekileceği konuşuluyor.  

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler öncesinde, yüksek enflasyon karşısında yetersiz olduğunu savunan emeklilere yönelik olarak, yeni bir müjde duyurulacak gibi görünüyor.

 

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, emekli maaşlarına yönelik yeni bir zam olasılığının gündemde olduğunu belirtti ve kulislerde konuşulan detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'emekli yılı' ilan etmesinin ardından, Kısa Dalga yazarı Çetingüleç, Ankara kulislerinde dolaşan son senaryoyu okurlarıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'emekli yılı' ilan etmesinin ardından, Kısa Dalga yazarı Çetingüleç, Ankara kulislerinde dolaşan son senaryoyu okurlarıyla paylaştı.

Çetingüleç, bu kadar zor bir ekonomik tablo içinde bulunan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmenin Hükümet için akılcı bir strateji olmadığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.