1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Erdoğan konuştu, Erzurumlu coştu
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Erdoğan konuştu, Erzurumlu coştu

A+A-

Miting diyordunuz, alın size işte miting…

“Altılı Masa” hasedinden çatladı!

Erzurum, cumartesi günü AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla, başta büyükşehir olmak üzere belediyeleri ile adeta gövde gösterisi yaptı. Böylelikle Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’na bir kez daha meydan okudu.

Halep Suriye’deyse arşın Erzurum’da…

Terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın morali çok bozuldu! Zannediyorlardı ki Erzurum, cumartesi günü Erdoğan’a ve AK Parti’ye yüz vermeyecek; bu sayede, iktidara gelmek üzere olduklarına inanmayı sürdüreceklerdi.

HDP’li kaynaklar, “Ali Babacan Cumhurbaşkanı adayı olursa blok halinde destekleriz” demiş! Erzurum halkı ise, bu mitingle “bizim adayımız da Erdoğan’dır, biz de onu destekliyoruz” dedi.

İktidara geldiği 2002’den beri ülkeyi kesintisiz yöneten ve bu sayede, başta savunma sanayi olmak üzere, A’dan Z’ye her alanda büyük devrimler yapıp asırlık hamleler gerçekleştiren AK Parti, yaklaşan seçimler için bir kez daha ispatladı ki, yeniden iktidarın en güçlü adayı…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son derece görkemli geçen Mardin mitinginin ardından geldiği Erzurum’da, tahminlerin çok ötesinde bir sevgi seliyle ve muhalefeti adeta çıldırtan büyüklükteki bir kalabalıkla karşılaştı.

Soğuğa ve geç başlamasına rağmen miting alanı hınca hınç doluydu. Kadınların ve gençlerin baskın olduğu kalabalık, Erdoğan sevgisi ve özlemini dile getirirken Erdoğan da mukabele etti, “…ben de sizleri çok özledim” dedi. MHP’lilerin coşkulu desteği ise dikkatlerden kaçmadı.

Çok sayıda bakanın yanı sıra, parti üst düzey yöneticilerinin katıldığı mitingde, Erzurum’un AK Partili yeni ve eski milletvekilleri de hazır bulundu, Öte yandan AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının günler süren hazırlığı dikkatlerden kaçmazken, belediyelerin çalışmaları da mitingin bu çapta görkemli olmasının başlıca sebeplerinden biri oldu.

“Erzurum Büyükşehir Belediyesi ne iş yaptı, üstelik bu kadar da borcu var” şeklinde tezviratta bulunanlar için cumartesi günkü toplu açılış sanki de en esaslı bir cevap oldu. Gürcükapı kentsel dönüşüm projesinden binlerce konut ve yüzlerce işyerine, 20 ilçeye götürülen doğalgazdan yüzlerce gölete, millet bahçelerinden yol ve köprülere, sosyal-kültürel faaliyetlerden spora kadar binlerce hizmete imza atan büyükşehir belediyesi, adeta mitingin yıldızlarından biriydi. Bundan bağımsız olarak TOKİ’nin konut projesi de Erzurum’da konut açığının azalmasında amil bir rol oynayacak.

Başkan Erdoğan’ın açılışta yaptığı konuşmada da vurguladığı gibi Erzurum, 20 yıllık AK Parti iktidarlarında bölgesinde en çok kamu payı alan şehirlerin başında geliyor. Zaman zaman bu sütunda dile getirdiğimiz ama sanki bizim iddiamız gibi çarpıtılmak istenen o gerçek nitekim resmi rakam olarak Erdoğan tarafından ifade edildi. Başkan Erdoğan dedi ki, “Erzurum’a son yirmi yılda 50 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı.” Belediyelerin yatırımları ise cabası…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını kalınca çizdiği husus, kuşkusuz ki yalnızca bugüne kadar yapılan kamu yatırımları değildi. Yeni dönemde yapılacak önemli yatırımlara da değindi ve son zamanlarda gündeme sıkça gelen hızlı tren ve hafif raylı sistem için de “…gereği yapılacak” dedi. Ayrıca kurulacak olan yeni fabrikaların da haberini verdi. Başkan Erdoğan’ın çok önemli bir mesajı ise, turizmin başkentlerinden biri seçilen Erzurum’un, kış turizminin sıklet merkezi olacağı yönündeydi.

Son günlerde peş peşe Erzurum’da her biri dünya markası olan iki otel hizmete açıldı. Bu ekonomik sıkışıklığa rağmen bir su ve bir de tekstil fabrikası üretime geçti. Görün bakın Başkan Erdoğan’ın Erzurum’a yüklediği bu anlam ve mesajdan sonra, başka uluslararası firmalar da yatırım için başvuruda bulunacak. Çünkü Erzurum, gerek altyapısı gerek üniversiteleri, gerek ulaşım ağları ve gerekse evrensel standartlardaki hastaneleri ile artık Batı’nın dikkatini çeken bir şehir…

Elbette ki inkar eden de görmezden gelen de namerttir. Dünya genelindeki küresel krizin sonuçları, ülkemizi ve milletimizi derinden etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Nasıl ki Türkiye, bu felaketi en az zararla atlatmak için var gücüyle çalışıyorsa Erzurum’da da devlet ve yerel yönetimler hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği yeni organize sanayi bölgesi ve beri yanda yapımları neredeyse biten İspir’deki Dallıkavak ve Kırık Tünelleri; hatta yeni barajlar… Bütün bu yatırımlar bugün olmasa bile yakın bir gelecekte Erzurum’un çehresini değiştirecek hizmetler olacaktır.

“AK Parti için artık yolun sonu, Tayyip gidici” diye düşünenler, öyle zannediyorum ki cumartesi günü Erzurum mitingine baktığında, kendilerine yeni bir yol haritası hazırlama ihtiyacı duyacaktır. Çünkü “gidiyor” dedikleri Erdoğan ve AK Parti, hangi ilde miting düzenlese tıpkı Erzurum’da olduğu gibi yüzbinleri meydanlarda topluyor ve milyonlara umut olmaya devam ediyor. Biliyorum; “Altılı Masa”nın muhterem sakinleri bu sözümden ötürü beni bir bardak suda boğsalar doymazlar. Lakin yine de söyleyeceğim: O masada, Tayyip Erdoğan’ın kalibresinde bir lider yok ki, seçimde de O’nu yenebilsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.