1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ermenistan karıştı! Ordu Paşinyan'ın istifasını istedi
Ermenistan karıştı! Ordu Paşinyan'ın istifasını istedi

Ermenistan karıştı! Ordu Paşinyan'ın istifasını istedi

Reuters haber ajansı, Ermenistan ordusunun Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep ettiğini duyurdu. Paşinyan, ''Ülkede darbe girişimi var'' açıklamasını yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı.

GENELKURMAY BAŞKANINI KOVDU

Reuters haber ajansı, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında  Ermenistan Başbakanı'nın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatılmıştı. 

MUHALEFET ORDUYA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Muhalefet lideri ve eski başbakan  Vazgen Manukyan da Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmiş,  güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.