1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı
Erzurum canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Erzurum canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olduğu ileri sürülen Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı şap virüsü nedeniyle kapatıldı. Hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle durduruldu.

A+A-

Erzurum Güncel-  Farklı illerinde hayvanlarda görülen şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı.

Erzurum canlı hayvan pazarında Bakanlık tarafından gerekli tedbirler alınırken, Erzurum'a hayvan giriş ve çıkışları ise ikinci bir emre kadar yasaklandı. 

Türkiye'nin farklı illerinde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı. Ayrıca ülke genelindeki hayvan pazarları da kapatıldı. SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı istikametinde, tüm Türkiye'de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.