1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Deprem alanları satışa çıkarıldı
Erzurum'da Deprem alanları satışa çıkarıldı

Erzurum'da Deprem alanları satışa çıkarıldı

“Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon Alanı” adı verilen Erzurum’daki park alanı içindeki 4 parsel, akaryakıt ve ticaret alanına alınarak satışa çıkarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Büyük bir felakete yol açan depremin yaralarını sarmaya çalışırken bile, depremde sığınılacak yerlerin başında gelen park alanları satışa çıkarılıyor. Park alanlarının satılmasına son iki örnek Erzurum ve Sancaktepe Belediyeleri’nden geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce yaptığı imar planı değişikliği ile Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde bulunan “Recep Tayyip Erdoğan Parkı” içindeki 4 parseli akaryakıt ve ticaret alanına almıştı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi, park alanından çıkardığı söz konusu 4 parseli satışa çıkardı. Aynı satış ilanına göre Osmangazi Mahallesi’nde bulunan 3 bin 665 metrekarelik boş arazi de satılacak. Satış ihalesi 16 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan ve toplamı 16 bin 673 metrekareyi bulan 5 parsel için Belediye toplam 198 milyon 451 bin 197 TL muhammen bedel belirledi.  

MİMARLAR ODASI UYARDI 

Erzurum Mimarlar Odası 3 Mart 2023 tarihinde yaptığı basın açıklamasında depremle ilgili olarak önemli uyarı ve önerilerde bulunmuştu. Odanın açıklamasında özetle şöyle denilmişti:

“Oluşabilecek yıkıcı bir deprem sonrası için toplanma alanları oluşturulmalı ve bu alanlara deprem sonrası kullanım amaçlı depolamalar yapılması gerekmektedir, yaşadığımız bu felaket sonrasında depremzedelerin en büyük problemleri tespit edilmiş olup, bu bağlamda gerekli ihtiyaçlara istinaden hazırlıklar yapılmalıdır.”

BELEDİYE PARKI SATACAK 

İstanbul’un ilçelerinden Sancaktepe Belediyesi, bir süre önce yaptığı imar planı değişikliği ile park alanından “Özel Eğitim Tesis Alanı’na” aldığı 2 bin metrekarelik araziyi satmak için Belediye Meclisi’nden yetki istedi.

Sancaktepe Belediyesi’nin mart ayı toplantı gündemine sunulan teklifte, “Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait; 2,020.39 metrekare yüzölçümlü Sarıgazi 1/7 pafta, 12 Ada, 12 Parsel sayılı taşınmazın, Belediye Hizmetlerine kaynak oluşturmak amacıyla satışı düşünülmektedir.”

Belediye Başkanı Şeyma Döğücü oluru ile Belediye Meclis Başkanlığına havale edilen teklife konu parsel, Özel Tercih Koleji’nin bitişinde bulunuyor. Teklifin bu hafta veya önümüzdeki aylarda Meclis’te görüşülmesi bekleniyor.

Odatv.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum