1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum 'da PCR testi zorunluluğu tribünleri boş bıraktı!
Erzurum 'da PCR testi zorunluluğu tribünleri boş bıraktı!

Erzurum 'da PCR testi zorunluluğu tribünleri boş bıraktı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşı ve PCR testi zorunluluğu futbol tribünlerini boş bıraktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da 23 bin kişi kapasiteli stadyumda Erzurumspor’un maçlarına 2 bin taraftar katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, taraftarlar için düzenledikleri kampanyada yalnızca 25 kişinin aşı olduğunu söyledi.

TFF’nin aldığı stat kapasitelerinin yüzde 50’si kadar seyirci maçları izleyebilir kararına rağmen futbolseverler maçlara ilgi göstermiyor. Erzurum’daki taraftar grupları da aşıdan kaçındıkları için tribünlerin boş kaldı.

Günlük 4 bin test !

İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, aşı zorunluluğundan dolayı günlük 4 bin kişinin PCR testi verdiğini söyleyerek, “Genç yaşlı demeden herkesi aşı olmaya davet ediyoruz, aşı olmadığı için PCR testi istenen üniversite öğrencileri, öğretmenler, öğretim görevlileri, şehirler arası yolcular, maça girişlerden dolayı günlük test sayılarımız 4 bine geldi, bu inanılmaz bir durum. Hem kendi sağlıkları, toplum sağlığı hem de alınan kararları zorlamamak için herkesin aşı olması, bu kadar zorluk çıkarmaması lazım. Sağlık personeline de yazık” dedi.

 

Vatandaşa aşı olmak kaldı

Aşı birimlerinin şehrin neredeyse her noktasına kurulduğunu belirten Dr. Bedir, “Her noktada aşı birimlerimiz, çadırlarımız hatta üniversite kültür merkezinde de hem PCR noktası hem de aşı birimi açtık, PCR’A gelenlere aşı olabilecekleri imkan oluşturduk, hastanede de PCR noktalarına bu hafta aşı birimleri kurduk, her türlü kolaylık ve imkan var, onlara aşı olmak kaldı sadece” diye konuştu.

Ülkemizde bu sezon Futbol Federasyonu’nun stat kapasitelerinin yüzde 50’si kadar tribünlere seyirci alınması yönündeki kararına rağmen tribünler boş.

 

Taraftarlar artık eskisi gibi maçlara ilgi göstermiyor. Tribünlerin boş kalmasının en büyük nedeni ise insanların Kovid-19’dan korkmaları ve aşıdan kaçmalarından kaynaklandığı belirtildi. Özellikle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun her aşı sonrası 21 günlük aranın da tribünlerin boş kalmasındaki önemli etkenlerden biri olduğu belirtildi.

 

Lömenler: İki doz aşı arası 42 gün ediyor

 

Erzurumspor’un en eski taraftar topluluğu olan Dadaşlar Grubu’nun lideri Zafer Lömenler, aşı aralarının uzun sürmesinden dolayı bir taraftarın en az dört beş maçı kaçırdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Kovid-19 aşılarının arası çok fazla. Toplam 42 gün olan aradaki boşluk taraftarların maçları kaçırmasına neden oluyor. Ayrıca insanlar kovid-19’dan korkuyor. Kahvehaneler bile boş. Maç saatleri ve günleri de Erzurum’da taraftarları olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu yüzden tribünler boş kalıyor.”

Passolig niye var?

 

Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler, Passolig’e de gönderme yaparak, 'Passolig niye var?' diye sordu.

 

Lömenler, “Ümraniye maçında bizim o kadar çabamıza ve gayretlerimize rağmen tribünde yaşanan münferit kötü tezahürattan ötürü tüm Maraton tribünü cezalandırıldı. Dadaşlar Grubu Adanaspor maçını cezası nedeniyle izleyemedi. O münferit olaylar Adana müsabakasında tribünlerin boş kalmasına neden oldu. Yani tüm tribünün cezalandırılmasına karşıyız. Titiz bir çalışma yapılarak o hakaret eden taraftarlar bulup onlar cezalandırılmalı. Biz niye cezalandırıyoruz, bizim suçumuz ne?” diye konuştu.

 

Bundan sonra daha çok taraftar gelir

 

Milli maç arasından sonra tribünlere daha çok taraftarın geleceğine işaret eden Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler, “İnanıyorum ki, bundan sonra Erzurumspor taraftarları stadın yüzde 50 kapasitesini dolduracaktır. Çünkü cezalı olan taraftarlarımızın cezaları bitiyor. Ayrıca bir çok taraftarımızın aşıları da tamamlanmış olacak.  Türkiye’de dört büyük takımın bile tribünleri boş. Onlarla kıyasladığımız da yine de biz dört büyük kulüpten bile daha iyiyiz kanaatindeyiz. Erzurumspor taraftarı her şartta her ortamda takımının yanındadır” şeklinde konuştu.

Çetin: Aşıdan dolayı gelmiyorlar

Erzurumsporlular Grubu Lideri Kürşat Çetin, taraftarların tribünleri terk etmesinden değil aşıdan dolayı tribünlere gelmediğini savundu

Ayrıca kulüp başkanı Ömer Düzgün’e de çağrıda bulunan Çetin, “Başkanımızın geçtiğimiz sezon Süper Ligden düştükten sonra bir açıklaması oldu. O açıklamadan ötürü bir hayli tepki çekti. Artık Ömer Düzgün’ün sahaya çıkıp, taraftarları maçlara çekmek ve birlik beraberliği sağlamak için önemli söylemler ve açıklamalar yapması gerekir” dedi.

 

Piyi: Aşı aralarında geçen zaman bizi perişan etti

 

Palandöken Kartalları Grubu Lideri Kayhan Piyi de Kovit-19’un insan hayatını perişan ettiğini belirterek, “Tribünleri önce Kovid-19 sonra da aşı vurdu. İki aşı arasında geçen uzun süre biz taraftarları mahvetti. Tribünlerin boş kalmasının en büyük nedeni bu. 16 yaşından küçük futbol aşığı lise öğrencilerimiz ve minik taraftarlarımızda aşı yüzünden gelemiyorlar. Bu yüzden tribünler boş kalıyor. Bundan dolayı 12. Adam olan taraftarımız görevini tam olarak yapamıyor” diye konuştu.

 

Kovid’ten korkuyorlar aşıdan kaçıyorlar

 

Passolig Erzurum İl Temsilcisi Muhammet Karaman, vatandaşların kovid-19’dan korktuğunu ve aşı olmaktan kaçındıkları belirterek, insanların passolig kartları olmasına rağmen bu nedenlerden ötürü maçlara gitmediklerini savundu.

 

Şu anda Erzurumspor’un Türkiye genelinde 63 bin 671 passolig kartına sahip bir kulüp olduğuna işaret eden Karaman, “Aşılar tam tamamlanmadı. İnsanımız kovid-19’dan korkuyor. Bir çok taraftarımız gerçekçi olmak gerekirse aşı taraftarı değil. İki doz aşı süresinin tamamlanması için 42 günlük bir zaman lazım. Bir taraftar bir müsabakaya gitme kararı alsa, en az bir buçuk ay zaman alıyor” dedi.

 

Bilet fiyatları makul ama…

 

Passolig İl Temsilcisi Muhammet Karaman, bilet fiyatlarının diğer kulüplerle kıyaslandığında arada bir fark olmadığının altını çizerek, “Yine de Erzurumspor’un bir çok taraftarı şu yorumu yapabiliyor. ‘Ligden düşmüşüz bilet fiyatları niye bu kadar yüksek.’ Kulüplerde sıkıntı var. O nedenle bilet fiyatları bana göre normal. Çünkü Erzurumspor’da12. Adamı olan taraftarından en azından bir katkı bekliyor” diye konuştu.

 

Karaman, Erzurumspor’un bu sezon 900’den başlayan seyircisinin, son Adanaspor karşılaşmasında 2 bin 200 civarına ulaştığını da sözlerine ekledi.

 

KAYNAK: PUSULA GAZETESİ 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.