1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Valisi Çiftçi: 'Dilencilere fırsat vermeyeceğiz'
Erzurum Valisi Çiftçi: 'Dilencilere fırsat vermeyeceğiz'

Erzurum Valisi Çiftçi: 'Dilencilere fırsat vermeyeceğiz'

Erzurum Valisi Çiftçi, “Ramazan ayı münasebetiyle saygıdeğer halkımızın merhamet duygularını istismar etmek isteyen dilencilere fırsat vermeyeceğimizi buradan duyurmak isterim” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşen asayiş ve güvenlik toplantısına İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile şube müdürleri katıldı.

İhtiyaç sahipleri bize ulaşsın 

İhtiyaç sahipleriyle özellikle Ramazan ayında yakından ilgileneceklerini de kaydeden Vali Çiftçi, “Bugün mübarek Ramazan ayının, oruç ve Kur’an ayının 1. günü. Bu vesileyle kıymetli Erzurumluların, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan Ayına eriştiğimiz gibi, Ramazan Bayramı’na da sağlık, sıhhat ve huzur içinde kavuşmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Ayı bizim inancımızda yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Lütfen maddi açıdan zorluk yaşayan, ihtiyaç içinde olan insanlarımızı zekâtlarımızla, fitrelerimizle, sadakalarımızla destekleyelim, onlara yardımcı olalım. Hz. Peygamberimizin tabiriyle, komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bu müstesna günlerde fakir fukarayı, garip gurebayı daha fazla gözetelim, Ramazan sevincini onlara da yaşatalım. Biz Valilik ve Kaymakamlıklar olarak Ramazan Ayında ayni ve nakdi yardımları arttıracağız. Tüm topluma çağrıda bulunuyorum. Lütfen civarınızda tanıdığınız, bildiğiniz ihtiyaç sahibi kişileri bizlere bildiriniz, kimse Ramazan’da aç ve açıkta kalmasın” dedi. 

 

Dilencilere fırsat vermeyeceğiz 

 

Ramazan ayında dilencilik olaylarının da artmasından dolayı titizlikle çalışma yürüteceklerini belirten Vali Çiftçi, “Ramazan ayı münasebetiyle saygıdeğer halkımızın merhamet duygularını istismar etmek isteyen dilencilere fırsat vermeyeceğimizi buradan duyurmak isterim. İhtiyacı olanlar; Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarına başvursunlar, dilencilik yapmasınlar. Bu hususta önceden beri sergilediğimiz duruşun değişmeyeceğini tekrar hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı. 

 

Gıda denetimleri artacak 

 

Vali Çiftçi son olarak ise gıda denetimlerinin artacağını aktararak şunları söyledi;  “Yine Ramazan Ayının başlamasıyla gıda ihtiyacının arttığını, çarşıda, pazarda bir hareketlilik olduğunu gözlemliyoruz. Toplu gıda üretim yerlerinde, marketlerde, fırınlarda, kasaplarda gıda denetimlerini arttıracağız.”

 

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.