1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da öğrenciler Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti
Erzurum'da öğrenciler Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti

Erzurum'da öğrenciler Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti

Erzurum Sabancı Ortaokulu öğrencileri, ‘Erzurum Çarşı Pazar Projesi’ ile şehirlerini tanımaya devam ediyor. Öğrenciler bu kapsamda 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş Günü ve İstiklâl Marşının Kabulü sebebiyle Aziziye Tabyalarına giderek Nene Hatun'un kabrini

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da Sabancı Ortaokulu öğrencileri Türkçe öğretmenlerinin öncülüğünde şehirlerini tanımaya devam ediyorlar. Öğrenciler "Erzurum Çarşı Pazar Projesi" kapsamında bu hafta 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş Günü ve İstiklâl Marşının Kabulü sebebiyle Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti. Yerel kıyafetlerle birlikte Aziziye Tabyasına giderek Nene Hatun'u ve Mehmet Âkif'i dinleyen çocuklar, ziyaretlerinin ardından İstiklal Marşı okudular.

Sabancı Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Behiye Polat Kütük ise Nene Hatun’un, Türk kadınının vatanperverliğinin, gücünün, fedakârlığının efsaneleşmiş ismi olduğunu ifade ederek, “Gecenin umuda açıldığı bir sabaha doğru üç aylık bebeğini Allah'a emanet edip Tabyalara koşacak kadar cesur, yiğit ve dadaş.” dedi.

Vatan topraklarını Nene Hatun ve diğer ölümsüz kahramanlarına borçlu olduklarını ifade eden Behiye Polat Kütük, “Gökyüzünde dalgalanan bayrağımız, minarelerden beş vakit göklere çağlayan ezanlarımız, analarımızın ninnilerinde su gibi akan Türkçemiz, lisanımız hepsi ama hepsi varlıklarını onlara borçlular. Bizler onların torunları  olarak her nefes aldığımızda, nabzımız her attığında; onların destanını yaşatıp onlarla haşrolacağız. Yaşadığımız müddetçe bize bıraktıkları emanetin sahibi ve koruyucusu olacağız. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Türk çocuğu ecdâdını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!' diyen Âkif'in ve Nene Hatun'un şahsında bütün ölümsüzlerin ruhu şâd olsun. Allah hepsinden binlerce defa razı olsun." dedi. 

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.