1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da çocuklara en çok bu isimler veriliyor
Erzurum'da çocuklara en çok bu isimler veriliyor

Erzurum'da çocuklara en çok bu isimler veriliyor

TÜİK, nüfus istatistiklerine göre Türkiye'de erkek ve kız çocuklarına verilen isimlerini açıkladı. Erzurum’da 2023 yılında doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim ‘Alparslan' olurken, kız çocuklarına ise en çok ‘Asel' ismi oldu.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’de en çok kullanılan erkek ve kadın isimlerini açıkladı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Türkiye'de en çok kullanılan erkek ismi 1 milyon 298 bin 836’yla Mehmet, en çok kullanılan kadın ismi ise 1 milyon 177 bin 80 ile Fatma olduğu açıklandı.  Ayrıca ülke genelinde en çok kullanılan soy isimlerinin de Yılmaz (1 milyon 171 bin 14), Kaya (888 bin 828) ve Demir (864 bin 643) olduğu ifade edildi.

Son yıllarda yeni doğan bebeklere verilen isimlerde ise Alparslan, Göktuğ, Ömer Asaf, Metehan, Defne, Asel, Asya ve Zümra gibi isimlerin sıklığı dikkat çekti.

Erzurum’da en çok Ahmet ve Zeynep var

TÜİK’in 2023 verilerine göre; Erzurum’da en çok kullanılan erkek ismi 6 bin 661 ile Ahmet olurken en çok kullanılan kadın ismi ise 7 bin 494 ile Zeynep oldu.

Alparslan ve Asel’ler çoğalıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, şehirlere göre yeni doğan erkek ve kız bebeklerine verilen isimleri açıkladı. Erzurum'da geçtiğimiz senelerde en çok kullanılan kız ismi Zeynep, en çok kullanılan erkek ismi ise Ömer Asaf'ken, bu yıl itibariyle veriler değişti.

Erzurum’da 2023 yılında doğan bebeklerden erkeklere en çok verilen isim 97 ile Alparslan oldu. Bu ismi Ömer Asaf (81) ve Göktuğ (73) takip etti. Kız bebeklerinde ise Erzurum’da Asel (81) ismi 1'inci sırada yer alırken, bu ismi Zeynep (75), Zümra (75) ve Ecrin (49) takip etti.

Doğu’daki bebekler

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde Elazığ, Erzincan, Malatya ve Kars’ta 2023 yılında doğan erkek çocuklarına en çok verilen isim Alparslan oldu. Tunceli ve Ardahan’da en çok koyulan isim Göktuğ olurken, Iğdır’da Eymen, Bingöl’de Ömer Asaf, Van’da ise Ali Asaf oldu.

Ayrıca Elazığ, Malatya ve Bingöl’de kız çocuklarına en çok verilen isim Zümra olarak kayıtlara geçti. Erzincan, Ardahan ve Bitlis’te kız çocuklarına en çok verilen isim Asel oldu. Kars, Iğdır, Van ve Ağrı’da ise çocuklara en çok Zeynep ismi verildi. Son olarak Muş’ta Meryem, Hakkâri’de Lina, Tunceli’de ise Asya isimleri artış göstermeye başladı.

 

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum