1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da okullar mercek altında
Erzurum'da okullar mercek altında

Erzurum'da okullar mercek altında

Asrın felaketinin ardından deprem riski bulunan iller harekete geçti. Erzurum'da üç yılda dayanıksız olduğu tespit edilen 111 okuldan bazıları yıkılıp yeniden yapıldı. 2000 yılından önce yapılan 98 okul için ise düğmeye basıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Deprem ülkesi olan Türkiye, acı gerçekle bir kez daha yüzleşti. On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerinden deprem riski bulunan iller harekete geçti.

111 riskli okulda çalışmalar bitti

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile işbirliğiyle depreme dayanıksız okullarla ilgili sıkı bir çalışma yürütüyor. Risk önceliğine göre depreme dayanıksız olduğu anlaşılan 111 okul tespit edilmişti. Tespit edilen 111 okulun üç yılda güçlendirme ya da yık yap çalışmaları tamamlandı.

Yarısı yıkıldı

Deprem tahkiki yapılan 111 okuldan 56 okulun güçlendirme çalışmaları bitirildi. Tahliyesinin ardından yıkılmasına karar verilen 55 okulun 17’si yıkılıp yeniden yapıldı. Yıkılan diğer 17 okul ise yeniden yapılması için ihale aşamasında. Yıkımı gerçekleşen 21 okul ise ihtiyaç olmadığından ve öğrencileri başka okullara nakledildiğinden yeniden yapılmadı.

Sıra 2000 öncesi okullarda

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şimdi ise 2000 yılından önce yapılmış tek katlı ve taş bina okullar hariç tüm okullarla ilgili çalışma başlattı. Bu kapsamda kent genelinde 98 okul tespit edildi. Bu okul binalarında hasar olsun olmasın tümünün teknik ekiplerce detaylı olarak inceleneceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Biz risk önceliğine göre okullarımızla ilgili incelemeleri yaptırıp çalışmalarını da tamamladık. Şehirde risk raporu olup da eğitimin devam ettiği herhangi bir okul yok. Güçlendirilmesi gerekenleri güçlendirdik, tamamen yıkılması gerekenleri de anında tahliye ederek çalışmasını tamamladık. Şimdi de eski yapı olan tüm okulları gözden geçirelim istiyoruz. İlimizde 2000 yılından önce yapılan tek katlı ve taş bina okullarımız dışındaki 98 okulumuzun bina ve eklentileri teknik ekiplerce detaylı olarak incelenerek deprem risk analizleri hazırlanacak. Analiz raporlarına göre de güçlendirilmesi veya yeniden yapılması gereken okul binalarımızla ilgili çalışmaları da en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerimizin daha güvenli ortamlarda eğitim öğretim görmelerini sağlanmış olacaktır. Velilerimizin de bu konuda içi rahat olsun, çocukların hepsi bize emanet. Güvenli binalarda eğitim görmeleri için tüm çabayı gösteriyoruz” dedi. KaynakPusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.