1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Turhan Çömez korkunç iddiasının arkasında duruyor
Turhan Çömez korkunç iddiasının arkasında duruyor

Turhan Çömez korkunç iddiasının arkasında duruyor

Deprem gecesi yoğun bakımdaki tüm hastaların hayatını kaybettiğini iddia eden İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, "Bakanlığa meydan okuyorum" diyerek iddiasını yineledi.

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV'de katıldığı Kayda Geçsin programında Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin jeneratörlerin devreye girmemesi nedeniyle deprem gecesi yoğun bakımdaki tüm hastaların hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Çömez, “Ne Erdoğan’a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Erdoğan’a sesleniyorum: Sen şimdi nasıl helalleşeceksin?” demişti.

Bakanlık yalanladı

Çömez’in iddialarını Sağlık Bakanlığı yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının doğru olmadığını belirten Turhan Çömez Cumhuriyet’e şöyle konuştu:

Bakanlığa meydan okuyorum: O gece yoğun bakımda bulunan 150 hastanın kayıtlarını çıkarsınlar ve bu hastaların bugün nerede olduğunu açıklasınlar. O hastaların hepsi öldü. Oradan cesetleri çıkaran doktorla görüştüm. Enerji sistemi çalışmadığı için bu hastaların hayatını kaybettiğini söyledi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum