1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da Sağanak Kar Yağışına Dönüştü: Palandöken’in Zirvesi Beyaza Büründü
Erzurum’da Sağanak Kar Yağışına Dönüştü: Palandöken’in Zirvesi Beyaza Büründü

Erzurum’da Sağanak Kar Yağışına Dönüştü: Palandöken’in Zirvesi Beyaza Büründü

Erzurum genelinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi'nin zirvesi, mevsimin ilk beyaz örtüsüyle kaplandı.

A+A-

Gazete Güncel- Hava sıcaklıklarının hızla düşüşe geçtiği bölgede, Palandöken Dağı'nda ölçülen en düşük sıcaklık sıfırın altında 3,3 dereceye (eksi 3,3 °C) kadar geriledi. Soğuk hava ve yağışın etkisiyle dağın en yüksek noktası olan 3 bin 200 rakımlı Ejder Tepesi, sabah saatlerinde yoğun sis altında kaldı. Görüş mesafesinin oldukça düştüğü tepe, adeta sisten görünmez hale geldi.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışının yer yer devam edebileceğini belirterek vatandaşları ve sürücüleri buzlanma, don olayları ile sise karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şehir merkezinde soğuk ve yağmurlu hava etkisini sürdürürken, Palandöken'deki erken kar yağışı kış sezonunun yaklaştığının ilk somut habercisi oldu.

Erzurum'daki kar yağışını konu alan bu haber için "Gazete Güncel" logosunu da içeren, 880x440 piksel boyutlarında özel bir haber görseli oluşturmamı ister misiniz? Detayları belirterek hazırlayabilirim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.