1. YAZARLAR

  2. Fevzi BUDAK

  3. Fetö''den bana düşen hapse atılmak
Fevzi BUDAK

Fevzi BUDAK

gazete güncel
Yazarın Tüm Yazıları >

Fetö''den bana düşen hapse atılmak

A+A-

15 Temmuz; bir hizmet hareketi olarak lanse edilen bir dini cemaatin ihanete dönüştüğü günün adıdır. Devletimize suikastin yapıldığı meş'um o pis günün adıdır. Bir vakitler hizmet hareketi denilerek el üstünde tutulan bu cemaat mensubu savcılar, hakimler ve polisler  2 Eylül 2010 gününün sabahında makamda bekleyen öğretmenlerin, vatandaşların gözü önünde itibar suikasti yaparak şahsımı gözaltına almış ve tutuklamışlardı. Zirvede oldukları o dönemde çoğu kamu görevlisinin koşa koşa rağbet ettiği cemaatin bedevadan yurt dışı seyahatlerine ve Umre yapma taleplerine yeşil ışık yakmadım ve bu tür israrlı taleplerine hep mesafeli kaldım.

Hukuk önünde hak aramamdan ve mezunu olduğum eski ismiyle Pulur Köy Enstitüsü'ne tahsisli ve bir sonraki ismiyle Yavuz Selim İlköğretmen Okulu'nun kullanımında bulunan ekilebilir verimli ve sulanan araziden 680 dönüm araziyi dönemin valisi ve sonradan milletvekili de yapılan Celalettin Güvenç'in baskılarına rağmen ve hatta sen muhterem Hocama düşmansın gibi laflarına rağmen Cemaat Vakfına tahsisine karşı çıkmamın vermiş olduğu öfke de eklenince bu Fetöcüler beni hapisle terbiye etmeye kalkmışlardı. 

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; MEB müfettişlerinin raporlarında ve yapılan kriminal incelemede suçsuzluğum tesbit edilmemesine rağmen bana sahip çıkmamış ve sahip ıkmadığı gibi üstelik beni görevden alarak Fetö dershanelerinin Doğu Anadolu Bölge koordinatörü bir kişiyi Erzurum  Milli Eğitim Müdürü olarak atamışlardı. Bu Bakan Hanıma ve okul arazisini Fetö vakfına peşkeş çeken dönemin Erzurum valisi ve sonradan üstelik iki dönem milletvekili yapılan Celalettin Güvenç'e  kimseler hesap sormadı. "Araba devrilince yol gösteren çok olur" denir ya.   Önemli olan araba devrilmeden devlete yönelen tehlikeyi önceden görebilmek ve gereken tedbiri de almaktır. 15 Temmuz'u gerçekleştirenleri lanetle anıyorum.

Büyük Atatürk'ün "Efendiler! Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz" sözünü rehber edinip 15 Temmuz’a giden süreçten ders alarak, devlet içerisinde hiçbir yapının oluşmasına fırsat verilmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.