1. HABERLER

  2. EGE

  3. Havelsan Genel Müdürü tutuklandı
Havelsan Genel Müdürü tutuklandı

Havelsan Genel Müdürü tutuklandı

Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren HAVELSAN Genel Müdürü Faruk Yarman tutuklandı

A+A-

Erzurum Güncel-

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağlı olarak savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Havelsan'ın Genel Müdürü ömer Faruk Yarman'ın, Ankara'da gözaltına alınarak tutuklandığı belirtildi.

Balyoz soruşturması kapsamında önceki gün 6 albayla beraber tutuklanan sivil şüphelinin HAVELSAN Genel Müdürü ömer Faruk Yarman olduğu anlaşıldı.



Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube’de yapılan aramalarda ele geçirildiği belirtilen ’Balyoz planı belgeleri’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Faruk A. Yarman’ın da tutuklandığı ortaya çıktı .Yarman’ın TCK’nın 312. maddesine göre ’hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ile suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Cuma günü 6 albay ve 2 astsubay ile birlikte bir sivil memur Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Bu sivil memurun HAVELSAN Genel Müdürü Dr. ö. Furak A. Yarman olduğu ortaya çıktı. Soruşturma savcısı Hüseyin Ayar’a ifade veren Yarman ve askerler tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece sorgulanan Yarman ile birlikte 7 asker tutuklanarak cezaevine gönderildi.



BALYOZ İDDİALARINDA İSMİ GEçTİ

Balyoz planı iddialarında Yarman’ın ismi de geçiyordu. Soruşturma kapsamında elde edilen 11 nolu CD içerisinde yer alan çALIŞMALAR_A/"YENİ YAPILANMADA GöREVLENDİRİLECEKLER" isimli klasörde bulunan "SAVUNMA SANAYİ" isimli Excel belgesinin 'fyarman’ isimli kullanıcı tarafından oluşturulduğu iddia edildi. ‘ fyarman’ isimli kullanıcının ise HAVELSAN Genel Müdürü Dr. ö. Faruk A. YARMAN öne sürüldü.

AKİT GAZETESİ'NİN İDDİASI

İki hafta önce çıkan Akit Gazetesi'nde yer alan haberlerde emekli askerlerin ve asker yakınlarının Aselsan ve Havelsan'da torpille işe yerleştirildiği ileri sürülmüştü. Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner'in gelinin Havelsan'da geçerliliği 3 yıl olan KPDS'den 5 yıl önce aldığı puanla işe alındığı belgeyle duyurulmuştu. Havelsan Genel Müdürü'nün hazırladığı belge:

2010 tarihli belgede Havelsan Genel Müdürü Dr. Faruk A. Yarman, Berrin Koşaner’in kurumda işe başlatılması için şöyle talimat veriyor: Şirketimize iş başvurusunda bulunan Sn. Berin Koşaner Personel Seçme Esasları Prosedürü kapsamında önkoşul olarak KPDS sınavına 2005 yılında girmiş ve yeterli puanı almıştır. (KPDS 80) Her ne kadar bu sınavların 3 yıl geçerliliği bulunsa da, ilgili adayın işe yerleştirilebilmesi için işe alım prosedürünün devam etmesi ve Personel Değerlendirme Kurulu’ndan da geçer not alması durumunda istihdam edilmesi hususunda gereğini rica ederim…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.