1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışılan fotoğrafı doğruladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışılan fotoğrafı doğruladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışılan fotoğrafı doğruladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışılan balıkçı fotoğrafını doğruladı. Başkan İmamoğlu ve konvoyunun balıkçıya gittiği anlara ait görüntüler de ortaya çıktı.

A+A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışılan fotoğrafı doğruladı - Tıkla İzle

Erzurum Güncel- İstanbul'da yoğun kar yağışı iki gün boyunca hayatı olumsuz yönde etkiledi. Birçok araç yolda kalırken, sürücüler araçları içerisinde mahsur kaldı. İstanbul'da kar ile mücadelenin sürdüğü sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balık restoranında yemek yediği anlara ilişkin fotoğraf, tartışmalara neden oldu.

İmamoğlu'nun balıkçıda Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir araya geldiği belirtildi.
Sosyal medyada çok konuşulan fotoğrafı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı. Ancak İmamoğlu'nun balıkçıda 1 saat değil, 2 saat 50 dakika kaldığı iddia edildi. İmamoğlu restorandaki yemeğin ardından ise AKOM'a geçerek buradan yaptığı canlı yayın ile kentteki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Görüntüler de ortaya çıktı

Başkan Ekrem İmamoğlu ve konvoyunun restorana gidişine ilişkin güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde önce İmamoğlu'nun koruma aracı yolda görülüyor. Ardından Ekrem İmamoğlu'nun aracı ve diğer koruma araçları caddeden geçiyor. İmamoğlu'nun konvoyunun hemen ardından ise bir kar küreme aracı caddede ilerleyerek temizlik yapıyor.

İBB Başkanı İmamoğlu "Mobese kamerasının servis edilmesi karşısında ben takipçi olacağım"

İBB Başkanı İmamoğlu AKOM'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu İstanbul'da kar yağışı nedeniyle büyük sorunların yaşandığı sırada Sarıyer'de bir balıkçıda Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemekte bir araya gelmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İmamoğlu, "Benim tabii yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşınılmasını, taşıtılmasını ve bu süreç ile ilgili manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettiğimi ifade edeyim. Bir Büyükelçi ile Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu bir ülkenin temsilcisi ile yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce büyükşehir belediyesini ziyaret etmiş, kendisi ile beraber resmi görüşmemizi yapmış, akabinde böyle bir buluşmayı tasarlamış belediye başkanıydım. Biz yaklaşık 25 gün önce böyle bir buluşma gününü netleştirmiştik.

Hatta gideceğimiz mekanı da belirlemiştik. O mekanda gizli bir yemek değil bu. Zaten kamuya açık bir alan. Benim 23 yıllık gittiğim bir mekan. Orada yaşanan bazı hususlar beni üzmüştür. Sayın büyükelçi bu kara rağmen verdiği söz gereği bir gün önce kalıp İstanbul'a gelmiştir. Gün boyu yaptığımız çalışmalardan sonra bir vakit dilimi ayırıp oraya gidip resmi buluşmayı eşlerimizle beraber yaptık. Sohbet ettik, yemeği ülkemizi konuştuk. Ülkemiz İngiltere ilişkileri ile ilgili sohbet ettik. İBB Başkanının karla mücadele kadar dünya ülke temsilcileri ile kuracağı ilişki de görevidir ve sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

Restorana gidişine ilişkin güvenlik kamera görüntülerine de değinen İmamoğlu, "Devletin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu çok önemli bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi sayın Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım. Çünkü İstanbul'un Mülki Amiri olarak benim tereddütlerimi gidermekle görevli olduğunu düşünüyorum. düşünüyor. Özellikle bu kamera sistemleri bir suçun önlenmesi, bir kazanın tespiti için kullanılır. Bu kameralarda biz İstanbul'u takip ediyoruz.

Biz bir görüntüyü hiçbir arkadaşım, hiçbir yere servis edemez. Bunun kuralları vardır. Genel Başkanımız da dile getirdi. Bazı takip iddiaları, dinleme iddiaları dile getirdi. Biz bundan çekinmeyiz. Takip ediliyoruz, dinleniyoruz vs... Ama mobese gibi hususlar ne için kullanılacağı yazıyor. Bu sürecin bir parçası yapılarak servis ediliyor, biriler bunu kullanıyor bu çok önemli bir meseledir. Meselenin hukuki olarak takipçisi olacağım, mücadelemin devam edeceğini ifade edeyim" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.