1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İnternette satılık bebek rezaleti: Biri henüz doğmamış, diğeri 2 aylık
İnternette satılık bebek rezaleti: Biri henüz doğmamış, diğeri 2 aylık

İnternette satılık bebek rezaleti: Biri henüz doğmamış, diğeri 2 aylık

Antalya ve Kırıkkale'de biri doğmamış biri de 55 günlük bebeklerini internete ilan koyara satılığa çıkaran 2 kadın infial yarattı. Satılık bebek ilanında "geçim sıkıntısı yaşıyorum. Bebeği istediğiniz yere getiririm" ifadeleri yer aldı.

A+A-

Gazete Güncel- Geçim sıkıntısı yaşadığını iddia ederek, bazı sahışların internet üzerinden bebeklerini satışa çıkarması büyük yankı uyandırdı. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil eden bu eylemler, toplumda büyük tepkiyle karşılanırken, derin bir endişe de beraberinde getirdi.

 

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; Kırıkkale'de, bir anne 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında internet sitesinde ilana koyarak infial yarattı. İlanında, maddi sıkıntılarını ve borçlarını gerekçe gösteren anne, "Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim" ifadeleriyle dikkat çekti.

Öte yandan, Antalya'da 23 yaşındaki bir anne de doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL'ye satışa çıkardı. İlanda, bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğrafları da paylaşılırken, "Acilen bebeğimi vermek istiyorum" ifadesi dikkat çekti. Benzer şekilde, İzmir'de bir aile üniversite öğrencisinden 45 bin TL karşılığında bebeği aldığını belirtirken, başka bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğmuş gibi üzerine geçirdiklerini itiraf etti.

Cumhuriyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.