1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İstifa etmeye cesaret edemediler!
İstifa etmeye cesaret edemediler!

İstifa etmeye cesaret edemediler!

Erzurum’da en fazla istifa Atatürk Üniversitesinden geldi. İsimleri siyaset kulislerinde sıkça konuşulan Vali Okay Memiş, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, istifa etmeyen isimler oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifası için YSK’nın tanıdığı süre dün sona erdi. Erzurum’da en fazla istifa Atatürk Üniversitesinden geldi. İsimleri siyaset kulislerinde sıkça konuşulan Vali Okay Memiş, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, istifa etmeyen isimler oldu.

Sevda Güneş İncesu/Pusula

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için belirlediği istifa süresi dün akşam saat 17:00 itibari ile doldu. Ancak istifasını verenlerden ziyade vermeyenlerin isimleri siyasi kulislerde yer aldı.

En fazla istifa üniversiteden

Milletvekili aday adaylığı için Erzurum’dan en fazla istifa Atatürk Üniversitesinden geldi. Üniversite kadrolarında görev yapan 12 bilim insanı, siyasete girmek için istifalarını rektörlük makamına sundu.

İstifa eden diğer isimler ise şöyle:

Prof. Dr. İhsan Sabri Balkaya ( Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü )

Prof. Dr. Kerem Karabut. (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi )

Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam. (Spor Bilimleri Fakültesi)

Prof. Dr. Muhammet Hanifi  (Fen Edebiyat Fakültesi)

Prof .Dr. Orhan Ateş (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Hidayet Bostan  (Ziraat Fakültesi)

Prof. Dr. İshak Kotçioğlu (Mühendislik Fakültesi )

Prof. Dr. Yüksel Özdemir ( Fen Fakültesi)

Dr. Öğretim Görevlisi Ceyhun Serçemeli  (Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi)

Doç. Dr. Murat Ozan  (Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi)

Merve Özkan  (Fen Bilimleri Fakültesi)

Erdoğan Dönmez  (Horasan Meslek Yüksek Okulu )

Mesut Fakirullahoğlu (Erzurum Sağlık Müdürlüğü )

Hilal Demir  (Erzurum Büyükşehir Belediyesi )

Fatih Dallı  (Erzurum Büyükşehir Belediyesi )

Doç. Dr. Fatih Kurt ( Diyanet İşleri Başkanlığı )

Vali Memiş görevinde kaldı

Erzurum Valisi Okay Memiş’in AK Parti’den Giresun Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi bekleniyordu. Halen Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan Memiş’in istifa etmediği, görevine devam edeceği açıklandı.

Çomaklı istifa etmedi

Kulislerde siyasete gireceği konuşulan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın son dakikaya kadar istifa etmesi bekleniyordu. Ancak Rektör Çomaklı, istifa etmedi. Son iki güne kadar kulislerde ismi sıkça konuşulan Mehmet Sekmen’in ise tercihini Büyükşehir Belediye Başkanlığından yana kullandığını ve istifa etmeyi düşünmediği öğrenildi. Pusula Gazetesi’ne konuşan Mehmet Sekmen, kendisine her hangi bir teklifin gelmediğini tüm enerjilerini deprem bölgesi için kullandıklarını açıkladı.

Sevimli yerinde kaldı

Siyasete girmek için kamudan istifa edenlerden çok etmeyenlerin konuşulduğu şehirde, bir diğer isimde Milliyetçi Hareket Partisi tabanlı olduğu bilinen ancak AK Parti listelerinden milletvekili adayı gösterileceği öne sürülen Prof. Dr. Serdar Sevimli oldu. AK Parti Genel Merkezinde ikili görüşmelere katılan Sevimli’nin istifa etmesi bekleniyordu. Ancak oda istifa etmeyerek sürpriz yapan isimler arasına girdi.

Küçükler ve Tarıkdaroğlu'da yarışa girdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Ahmet Küçükler, görevinden istifa etti. Küçükler’in önümüzdeki günlerde Erzurum milletvekili aday adaylığı için resmi başvuru yapması bekleniyor.

Yarışa katılan diğer bir isem ise AK Partinin değişik birimlerinde görev yapan ve daha sonra bazı bakanların özel kalem müdürlüğü görevlerini de yürüten , Zafer Tarıkdaroğlu'da, partisinden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

 

AK Parti’de müracaat süresi uzatıldı

AK Parti Milletvekili aday adayı müracaatları için bir haftalık süre tanımıştı. Geçtiğimiz Pazartesi müracaatları almaya başlayan AK Parti’nin yetkili kurulları, son başvuru süresini ileri bir tarihe aldı. AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler en geç 22 Mart tarihine kadara müracaatları yapması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum