1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Kar, sağanak ve fırtına alarmı!
Kar, sağanak ve fırtına alarmı!

Kar, sağanak ve fırtına alarmı!

Meteoroloji, 24 Aralık 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 21 il için sarı kodlu uyarı yapılırken kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji'nin son dakika açıklamasına göre, 21 il için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl? İşte yurt genelinde kar yağışı ve sağanak beklenen iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.